Četka za kosu

Četki za kosu danas možemo naći različitih vrsta. Nije bezveze što su neke drugačijeg oblika, gustoće zupca i slično jer svaka služi određenom tipu kose. Nemaju sve istu namjenu.

Ako se boriš s kosom i njezinim raščešljavanjem ili ti je kosa tanka pa se bojiš da ti ne ispadne sve prilikom češljanja, onda moraš znati koja četka je idealna za koji tip kose. Zdravlje kose ovisi dosta i o samoj četki, kao i o češljanju zato nemoj taj dio zanemariti jer možda baš zbog toga imaš problema s kosom. Provjeri koja četka je idealna za tvoj tip kose i sigurno ćeš se riješiti problema.

Široka četka za kosu u kvadratnom obliku

 

 

Četka za kosu u kvadratnom obliku koja ima guste zupce je idealna za dugu kosu. No, bitno je da je ova četka namijenjena za ravnu dugu kosu, a ne kovrčavu ili polu kovrčavu. Ona će raščešljati sve zapetljane pramenove koji se mogu dogoditi od repa kod duge i ravne kose.

Okrugla četka s gušćim zupcima

 

 

Gušći zupci su za cure koje imaju gustu, a ravnu kosu. Nekada je teško na takvoj kosi iščešljati apsolutno sve, pogotovo onaj dio iznad vrata tako da je ova četka idealna za to. Osim toga, ovu četku je preporučljivo koristiti i ako imaš ekstenzije.

Oštećena kosa Pet najčešćih problema s kosom kod cura – stalno se događaju, ali postoje načini kako se mogu riješiti


Četka u obliku valjka

 

 

Iako se ovaj oblik četke koristi za feniranje, ona je odlična za cure koje imaju tanku, ali kovrčavu kosu. Na taj način će ju s ovom četkom u obliku valjka puno lakše stilizirati, pogotovo kod sušenja s fenom.

Tanki češalj

 

 

Tanki češalj, sličan onome kakvog su koristile naše bake, je dobar za sve tipove kose. Njega mogu koristiti sve cure, samo što on više nije tako popularan kako je bio prije, makar često zna dobro raščešljati zapetljani dio. Uz to, s njime je i lako baratati.

Četka obične veličine

 

 

Obična četka čiji zupci nisu ni rijetki, a niti gusti je dobra za cure koje imaju gustu kosu. Ovom četkom će im se kosa dobro razdvojiti, a i brže posušiti ako kosu suše fenom. To je upravo zato jer su joj zupci ravnomjerno raspoređeni.

Duga kosa Frizure koje možeš napraviti, a uz koje će ti kosa izgledati dulja nego što je

Okrugla s rijetkim zupcima

 

 

Ako imaš kovrčavu kosu, onda je ova četka za tebe. Ima rijetke zupce pa s njom nećeš skroz uništiti kovrče, a opet će ti kosa izgledati urednije jer je počešljana.

 

Plava kosa Ljubičasti šampon koji plavuše obožavaju: Jedan ima preko 60.000 pozitivnih recenzija

Kosa četka za kosu tip kose vrsta četke za kosu raščešljavanje kose

Još vijesti