Maturalne haljine

Kada ne znaš ni sama odakle krenuti ili kakvu haljinu želiš, najbolje je pogledati što više opcija. Ovisno o tome koliko imaš vremena i volje. Ako ne pronađeš maturalnu haljinu u prvom dućanu, nemoj očajavati. Ima ih dovoljno!

Maturalna večer veliki je dan u tvom životu i u redu je biti izbirljiva oko haljine na taj dan i tražiti i tražiti dok ne nađeš onu u koju ćeš se zaljubiti. Kada kreneš na taj pothvat, najbolje je uzeti si cijeli dan i posvetiti isprobavanju haljina. Često se curama u događa da imaju u glavi točno zamišljenu haljinu kakvu žele i potroše vječnost dok ju pronađu, a onda kada ju isprobaju, to nije to. Zato umjesto da se fokusiraš na samo jedan model, isprobaj njih nekoliko da vidiš koji će ti najbolje stajati.

Komadi u trendu za maturalnu Želiš zablistati na maturalnoj? Evo koje sve kombinacije možeš nositi ove godine

S obzirom da je ovo posebna haljina i da želiš da ti stoji što bolje, nije najpametnije naručivati ju s interneta i raznih sumnjivih stranica. Najbolje je uzeti pratnju i krenuti u obilazak dućana. Ali gdje? Donosimo ti 9 dućana u Zagrebu koji će baš sigurno spasiti stvar jer imaju super haljine koje mogu biti i za tvoju maturalnu.

1.Giovanni

 

 

Ovo je za većinu glavno odredište kada im treba neka svečana haljina. Maturalne haljine nisu jeftine, pogotovo ako želiš onu over the top, dugu i posebnu haljinu. Ovaj je dućan jedna od opcija koja je jeftinija i gdje možeš pronaći haljine i ispod 1000 kuna. Imaju izbor pred kojim bi se svaki drugi dućan posramio. Od svih boja do svih stilova, opcija ima hrpetina. Osim njih, u Importanneu, gdje se nalazi, ima još hrpica sličnih dućana punih svečanih haljina.

2.Elfs

 

 

Oni koji se žele počastiti i žele dizajnersku haljinu za maturalnu, mogu skoknuti do Elfsa, jer tamo sigurno neće biti razočarani. Ovdje su haljine ipak nešto skuplje, a većini se cijena kreće od oko 2000-3000 kuna. Ima i jeftinijih i skupljih, ali ovo je prosjek koji možeš očekivati da ćeš ovdje potrošiti. A kakve su same haljine? Ima klasičnijih modela bez puno ukrasa i dodataka, one koje su pravo oličenje elegancije, ali ima i onih haljina koje su stvorene za to da hvataju pažnju. Kratke haljine, duge haljine, srednje haljine, sve su tu. I pogotovo ćeš ovdje biti oduševljena ako želiš uski model.

3.Boris Pavlin showroom

 

 

U centru grada je i još jedan domaći dizajner, Boris Pavlin. Ovaj je dizajner fokusiran isključivo na večernje haljine i vjenčanice, a njegovi su dizajni prava mala umjetnička djela. Oni koji bi svoj stil opisali kao ženstven i romantičan, trebaju baciti oko na njegove haljine. I naravno, imaj na umu, čim je u pitanju neki dizajner, to znači i da su cijene visoke. Više nego u ranije spomenutim dućanima. Neće svatko imati ovoliki budžet, ali ako ga imaš, definitivno se isplati baciti oko.

4.LEI LOU By Alex Dojčinović

 

 

S obzirom da za maturalnu svi ciljaju na nešto skuplje i fensi, nastavljamo u dizajnerskom tonu još kratko. Ovaj dućan od nedavno je u Ilici, što je idealno, jer da pregledaš sve ove dućane, nećeš niti morati otići iz centra grada. Alex Dojčinović ima najrazličitiji mogući izbor haljina, kao i cijena. Od onih jeftinijih do po nekoliko tisuća kuna, sve ovisi o modelu haljine. Ovo bi mogao biti dućan za one koji bi neku kratku haljinu i koja nije previše svečana. Naravno, ima tu i onih u kojima bi se bez problema moglo na crveni tepih, ali su u manjini.

5.Nebo

 

 

Još jedan dućan s haljinama, pravim večernjim i elegantnim modelima. Njihove su haljine klasičnih krojeva i modela, nema ludosti, samo bezvremenska elegancija. Svaka cura koja želi izgledati tako na maturalnoj, ovdje mora zaviriti. Dobra je stvar i što nekada znaju imati dobre popuste pa možeš uhvatiti kvalitetnu haljinu, a platiti ju duplo manje. Ovo je još jedna skuplja opcija.

6.I do Weddings

 

 

 

 

Jedan dućan koji je među glavnima kada se traže maturalne haljine. Zove se 'I do Weddings', nemoj da te to zavara. Nalazi se na istoj lokaciji u Frankopanskoj gdje je bio i Sherri Hill i nema samo vjenčanice, nego i maturalne haljine. Radi se o dućanu koji unutar sebe ima različite druge brendove haljina, od kojih je jedan i Sherri Hill. Ali nije jedini, ima još par brendova, pa je izbor itekako dobar. Imaju različite modele haljina i sve su totalno maturalne. Sve samo ovisi kakvu tražiš.

7.Zara

 

 

Sada prelazimo na jednu cijenom pristupačniju opciju. Voljela ili ne voljela Zaru, kada ti treba nešto svečano, ovo je najbolja opcija. Nećeš potrošiti previše novaca, a izgledat ćeš elegantno. Sve ovisi samo o tome što u kojem trenutku imaju u ponudi. Ali uvijek imaju opcije, haljine, suknje ili odijela, što god da je u tvom điru. Nemoj odmah otpisati ovaj dućan, daj mu fer opciju, može te iznenaditi.

8.H&M

 

 

Druga jeftinija opcija je H&M. Nije prvi dućan koji pada na pamet kada se kaže maturalna haljina, ali znaju imati svečanije komade u svojim kolekcijama, pogotovo u doba godine kada se održavaju maturalne. Tu nećeš pronaći one tipične maturalne haljine kakve imaju ranije spomenuti dizajneri, ali ako želiš nešto jednostavno, što ćeš moći nositi i za neke kasnije posebne događaje, ovo je definitivno opcija. Najbolje je proći nekoliko puta u H&M jer toliko često mijenjaju kolekcije pa ako sada i nema, mogu za 3 tjedna imati.

9.XYZ

 

 

I za kraj još jedan dućan koji je više skupa opcija, ali može biti i jeftina. Jer popusti su dobra stvar koju možeš uhvatiti i ovdje! Ovaj dućan sadrži odjeću različitih dizajnera pa tako uvijek imaju i mali dio sa svečanim haljinama. Možda uđeš i baš neka od tih bude ono što tražiš. A možda izađeš razočarana. Međutim, ako si negdje gdje postoji ovaj dućan, uđi kratko u njega. Djeluje elegantno i ozbiljno, baš kao i odjeća koju ćeš pronaći u njemu.

štikle Najbolje štikle za one koji ne znaju hodati u štiklama – u ovih 5 modela nećeš slomiti nogu

maturalna haljina dućani Zagreb Hrvatska svečane haljine Maturalna večer

Još vijesti