štikle

Nisu štikle baš svima omiljena obuća, a ako si i ti jedna od tih cura, onda si na pravom mjestu. Koliko god ne voljela nositi štikle, ili jednostavno nemaš prakse u njima jer ih nisi imala gdje do sada nositi, postoje situacije u kojima ćeš ih htjeti obuti. I ne uganuti gležanj dok ih nosiš.

Nije svaka cura spretna u štiklama, a čak i one koje jedva hodaju u ovom komadu obuće, za neke posebne prilike žele obuti štikle. I nema ništa loše u tome, zašto ih ne nositi? Naravno, treba pri kupovini malo razmisliti. Ako imaš vremena i volje, možeš vježbati tjednima ranije hodanje u njima po kući, da sakupiš prakse i da ne hodaš kao čaplja kada dođeš na to svečano događanje. Međutim, ako ti se to ne da, nisi preveliki fan štikli, ali ih ponekad želiš nositi, onda trebaš pametno birati i nositi neki od ovih 5 modela, piše Who What Wear. U njima će ti hodanje biti puno lakše, bit će udobnije, a i osjećat ćeš se sigurnije.

1.Štikle s malom peticom

Modeli koji će te na pravu možda malo odbiti kada ih pogledaš jer izgledaju kao nešto što bi prije nosila tvoja baka, ali daj im priliku, jer ovakve su cipele u zadnje vrijeme u modi. Možeš vidjeti takve modele u popularnim dućanima. Imaju malu peticu koja nije niti smještena skroz na kraju cipele, već na đonu malo više prema unutra. Ovakve štikle, nazvane 'kitten heels' imaju manje petice, a i zbog pozicije pete, lakše je u njima hodati.

2.Mary Jane cipele

Ove su štikle preslatke, ali hoćeš li ih nositi ovisit će o tvom stilu odijevanja, jer definitivno se neće uklopiti baš u svačiji. Djeluju pomalo kao za djevojčice. Samo što su štikle. Ima ih s manjim i višim petama, ali uvijek im je peta jako debela i zbog toga su stabilnije, a i pomaže i to što imaju remenčiće koji će ti držati nogu na mjestu i olakšati hodanje. Ovo je tip cipela na petu koji će biti dobar izbor za početnike.

3.Štikle koje imaju straga oko pete remenčić

Kada vidiš fotku, odmah će ti biti jasno na kakve modele mislimo. Ovo su još jedan model u kojima će ti biti lakše za hodati. Klasik su u svijetu cipela koji se uvijek nosi, a idealne su za cure koje jedva hodaju u petama. Ovakve će štikle češće imati manju i čvrstu petu, što je plus.

4.Cipele s blok petom

Što je peta deblja, to bolje za tebe. Bilo da se radi o sandalama, natikačama na petu, običnim štiklama, ako je blok peta, sigurnija si. U njima ćeš lakše održavati ravnotežu i hodanje će ti biti puno jednostavnije. I ovakvi modeli mogu biti neudobni, na to se pripremi, ali će ipak biti bolji od onih s tankom petom.


5.Cipele s platformom

Zadnje cipele na kakve trebaš baciti oko su one na petu koje imaju i platformu. Zbog toga će biti još više – pa kako je onda to bolje za cure koje ne znaju hodati u štiklama? Teško je objasniti, jer iako ne izgledaju praktično, nekim su čudom udobnije. Možda nemoj baš izabrati neke visoke poput ovih na fotki, ali platforma kao da pomaže da budemo stabilniji.

Pogledajte još:

Kakva će ti maturalna haljina najbolje stajati s obzirom na tvoj oblik tijela?

Tenisice koje će biti u trendu ove godine – 5 modela koje ćemo svi htjeti na nogama

Kako nositi štikle, a da ne umireš od boli? Postoje trikovi zbog kojih će ti biti udobnije

Štikle cipele na petu najudobnije štikle štikle za početnike štikle u kojima je lako hodati

Još vijesti