Kako da kosa izgleda top i nakon što skineš kapu?

Nošenje bilo kakvog šešira ili kape tijekom hladnih dana baš bude nužno zlo. Jest da za ljepotu svašta pretrpimo, ali hladnoću ćemo teško.

Naravno da ne želiš riskirati prehladu, želiš da ti bude toplo za glavu, a onda dok skineš kapu: neugodno iznenađenje. Kosa ti strši kao da si upravo preživjela kratki spoj: puna je elektriciteta ili ti se slijepila i sada nema baš nikakvog volumena.

Donosimo ti prijedloge frizura zbog kojih ćeš se uvjeriti da kapa i lijepa kosa mogu ići ruku pod ruku.

1. Niski rep

Visoki rep ostavi za neke druge prilike dok bude toplo. Ne želiš da ti on strši kao grba ispod kape. Uzmi češalj, skupi kosu i sveži ga nisko. Možeš se uvijek poigrati pa izvući koji pramen sa strane


2. Niska punđa

Kosa s ovakvom frizurom ostaje postojana i nakon skidanja kape ili šešira. Punđa može biti uredna i zaglađena, a može doći i u opuštenijoj varijanti. To je slatka i jednostavna frizura s kojom ćeš biti gotova kroz par minuta.

 

 3. Romantični valovi

Ako tvoja duga ravna kosa ne izgleda najbolje nakon što si skinula kapu, možeš je uviti svilenim uvijačem, o kojem smo pisali OVDJE. No, ako nemaš baš vremena i u žurbi si, možeš posegnuti za figarom ili peglom. Kovrče oblikuj od razine uha prema vrhovima, kako se ne bi spljoštili.


4. Pletenica

Ležerna pletenica ili riblja kost koja nestašno izviruje ispod kape omiljena je frizura. Možeš isplesti jednu pletenicu, a ako imaš vremena i volje: možeš čak napraviti i dvije. Izgledat ćeš super.

 

 

 

Kako bi spriječila elektricitet, uvijek možeš uzeti malo voska, protrljati ga među prstima i nanijeti na frizuru prije oblikovanja kose. Proizvodi za stiliziranje kose svakako će biti potrebni curama s kratkom kosom. One mogu pustiti pramenove kose da izviruju ispod kape ili pak ako imaju šiške, slobodno mogu ostaviti kapu malo više na glavi, tako da i šiške dođu do izražaja. 

 

najbolje frizure uz kape i šešire niski rep niska pundja riblja kost pletenica romantični valovi

Još vijesti