Pletenice

Još jedan trik za zdraviju kosu koji dolazi daleke Indije i njihove kulture! Naime, one svoju kosu već stotinama godinama održavaju na ovaj način, a zanimljivo je da je to samo jedan od trikova kojim se služe kako bi njihova kosa bila sjajna, lijepa i zdrava. Ovaj trik može napraviti bilo tko prije spavanja!

Indijska kultura je prepuna raznoraznih tajni, a jedna od njih je i ova vezana uz kosu. Naime, radi se o pletenju kose prije spavanja, odnosno pletenice preko noći su te koje kosu održavaju sjajnom i lijepom! Ovaj trik može napraviti bilo tko, potrebno je samo isplesti pletenice prije spavanja i prenoćiti s njima, a taj način donosi puno pogodnosti koje su vezane uz zdravlje kose.

via GIPHY

Neke od njih su da sprječava ispucane vrhove – na taj način, dok spavamo, smanjujemo trenje i štitimo pramenove od oštećenja, piše 24sata. Osim toga, kosa će uz pomoć ovog trika izgledati sjajnije jer pletenice preko noći zadržavaju potrebnu vlagu, a to održava hidrataciju u kosi. Nadalje, olakšava raspetljavanje kose, pogotovo ako ste ju oprali prije spavanja i radi se o prirodnom načinu kako možemo spriječiti vlasi koje strše. Zadnja prednost pletenja pletenica prije spavanja je da ovaj način čak pomaže kosi da brže raste, a to se dogodi na način da pletenjem pletenica dobijemo valovitu kosu ujutro pa ni ne koristimo razne preparate i uređaje kojim dodatno oštećujemo kosu već automatski dobijemo prirodniju frizuru!


Pogledajte još:

Cura pokazala koliko joj je puno kosa narasla u godinu dana – je li moguće? Mnogi tvrde: to su ekstenzije!

Proizvod za uređivanje obrva koji odjednom svi koriste – a zapravo je za kosu

Vilinska kosa je novi trend za koji moraš znati – izgleda baš tako kako joj naziv kaže

Kosa tajna pletenica trik savjeti