Menstrualni kalendar

PMS i oni dani u mjesecu mogu sami po sebi biti teški, jer velika većina nas nosi se s nadutošću, grčevima u trbuhu, bolovima i razdražljivošću.

Posljednje što u takvom osjetljivom razdoblju želimo čuti jesu glupi komentari i primjedbe, koje mogu biti upućene od strane naših dečkiju, koji zapravo i ne mogu znati kroz što sve prolazimo par dana prije i za vrijeme same mjesečnice.

Ako i vaš dečko spada u jedne od onih osoba koje vas živciraju u osjetljivom periodu, proslijedite mu ovaj vodič s malim savjetima, što da vam nikako ne govore za vrijeme onih dana u mjesecu.

1. Baš se čudno ponašaš. Da nije PMS?

Samo zato što izražavamo emocije, ne znači nužno da smo u PMS-u. Emocije izražavamo svih 365 dana u godini. Možda nam se puno toga nakupilo tijekom vremena, a činjenica je da nam hormoni malo više divljaju pa samo izgovaramo ono što smo već dugo vremena i cijelo vrijeme mislile. 

2. Prestani se žaliti.

Pa žao nam je dečki, vi nemate mjesečnicu. Niste na našem mjestu, stoga nam nemate pravo govoriti da pretjerujemo.

3. Zašto plačeš/zašto si nervozna?

Samo nekad budite rame za plakanje, rame za utjehu ili netko tko će slušati i nemojte pitati ništa ako vidite da se ne osjećamo dobro.

4. PMS/mjesečnica su samo izlika

Bol za vrijeme onih dana u mjesecu je itekako stvarna. Dragi dečki, to bi bilo kao da vas jednom mjesečno netko redovito udari u najosjetljiviji dio tijela i kasnije tvrdi da bol nije stvarna i da vi samo umišljate.

5. Odvratno

Ako mislite da su teme mjesečnice i PMS-a odvratne, očito ni sami niste dovoljno zrela osoba. Mjesečnice i menstrualni ciklus su sastavni dio ženskog života.

6. Hoćeš li sve to pojesti?

Naravno! Znamo da par dana prije mjesečnice izgledamo napuhnuto, ali nema veze, pojest ćemo još jednu čokoladu i još jedan čips, jer to je baš ono što naše tijelo traži. Tko ste vi da nam sudite.

7. Izgledaš loše

Moguće da ste i u pravu. No zar je sada vrijeme za iskrenost? Nemojte biti tako okrutni i bezosjećajni pa uputite koju lijepu riječ.

8. Pričat ćemo kad budeš opet normalna

Ako ovo kažete, vrlo je velika vjerojatnost da će vam sadašnja djevojka postati odjednom bivša, a vi ostavljeni. Jednostavno je, ako ne možete prihvatiti najgoru verziju nas, onda ne zaslužujete niti onu najbolju. 

Uživanje u slatkom Neobične stvari koje se događaju s našim tijelom za vrijeme mjesečnice

PMS mjesečnica oni dani u mjesecu što ne želimo čuti za vrijeme pms-a

Još vijesti