Sestre

Imati brata ili sestru se u nekim trenucima odrastanja čini kao "kazna", a u drugima kao najbolja stvar na svijetu. Kako odrastate tako će se i vaš odnos mijenjati, ali to je jedna od onih osoba koja će uvijek biti tu – ako to želiš.

U životu ćeš se sigurno tisuću puta posvađati s bratom ili sestrom, ali ćete se sigurno uvijek i pomiriti. Koliko ti se god čini da je netko tko nema braće i sestara zapravo sretan jer ne mora ništa dijeliti, zapravo takve osobe propuštaju. Odnos između vas je poseban i iako ti je to obitelj, istovremeno će ti biti i najbolja prijateljica ili prijatelj. Kako odrastamo, tako smo si s braćom i sestrama sve bliži i sve bolji. Vjerojatno nisi niti znala da vi imate svoj dan. E pa on je danas! Svake se godine 10. travnja slavi Međunarodni dan braće i sestara. Proslavi ga tako da se podružiš sa svojom sestrom/bratom, a mi ti donosimo listu od 10 stvari koja će ti samo dodatno potvrditi koliko ih je super imati u životu!

Breskvica - 2 Znaš li da Breskvica ima mlađeg brata? Objavila je kratki video s njim

1.Imali ste period kada ste se mrzili, a sada ste BFF
Svi kada su manji imaju period kada ne podnose sestru ili brata i žele da ih nemaju, ali kako odrastaš, tako će se to promijeniti i postat ćete najbolji prijatelji.

2.Imaš uvijek nekoga za druženje
Bez obzira na to kolika je razlika u godinama, kada ti je dosadno, ovo je dodatna osoba koju imaš za druženje.

3.Imate insajderske šale koje nitko drugi ne razumije
Zajedno ćete proći kroz toliko različitih situacija da ćete imati milijun zajedničkih stvari i šala koje nitko, pa ni vaši roditelji, neće razumjeti.

4.Zabavnije vam je na obiteljskim događanjima
Rođendani, krizme, vjenčanja… sva su obiteljska događanja sto puta zabavnija ako imaš brata ili sestru s kojima možeš biti tamo i družiti se.

5.Jedan se dan posvađate na mrtvo ime, drugi dan kao da se ništa nije dogodilo
Nema isprike, nema drame, nema ničega, jednostavno kao da se ništa nije dogodilo i samo idete dalje.

6.Prijatelji od tvoje sestre ili brata su i tvoji prijatelji
Odmah dobiješ i dodatne prijatelje! Možda ne toliko dok ste manji, ali kada ćete postati stariji, lako ćete se družiti s ekipama od jednog i drugog.

Brat i sestre Kako biti najbolja starija sestra? Par savjeta za divne odnose s mlađom braćom i sestrama

7.Nema ništa bolje nego samo uletjeti u njihovu sobu tek tako
Nitko ti neće kao brat ili sestra samo doći u sobu, sjesti na krevet i chillati jer nema ništa za raditi.

8.Ujedinjeni protiv roditelja kada to zatreba
Kada vam roditelji nešto ne dopuštaju ili su vas nekako naljutili, imat ćeš uvijek podršku i nekoga tko će biti na tvojoj strani. Možda ujedinjeni i uspijete dobiti ono što želite, a što ih sama ne bi nikada nagovorila.

9.Putovanja su uvijek zabavnija
Kada se ide na more ili bilo gdje drugdje, zabavnije je ako imaš sestru ili brata. U autu će biti ludnica, ali zabavna ludnica.

10.Imaš nekoga kome možeš "krasti" stvari
Od odjeće do svega drugoga! Sve što je od tvoje sestre ili brata smatraš i svojim, kao da je njihova soba tvoj mali dućan u koji možeš doći uzeti (i kasnije vratiti!) kada ti nešto treba.

međunarodni dan braće i sestara Brat sestra stvari koje će razumjeti samo oni koji imaju brata ili sestru zašto je dobro imati brata ili sestru prednosti ako imaš brata ili sestru

Još vijesti