Slika nije pronađena
Imati brata i/ili sestru nije mala stvar, čak i onda kad te totalno živciraju i misliš da bi ti ipak bilo puno bolje da si jedino dijete u obitelji.

S njima uvijek možeš podijeliti što te muči, zabavljati se s njima, ponekad posvađati i čuvati tajne za koje vaši starci nikad ne smiju saznati. Sve to možeš dobiti ako imaš brata i/ili sestru. Ali kako im pokazati svoje osjećaje i biti još u boljim odnosima? Evo na koje im sve načine možeš pokazati koliko ih zapravo voliš i da ti znače sve na svijetu.

via GIPHY


1. Objavi nešto za njih na Instagramu ili fejsu
Danas kad društvene mreže 'rulaju', to je nešto što nije teško napraviti, a tvojoj će braći sigurno biti jako drago. Daj bratu i/ili sestri do znanja koliko ti znače uz jedan post, pjesmu posvećenu njima ili nešto slično što mogu vidjeti svi tvoji pratitelji i fejs frendovi.

2. Pronađi vaše stare fotke i napravi kolaž
Sigurno imaš hrpu albuma i starih fotki iz djetinjstva na kojima ste ti i tvoja braća još mali klinci. Zašto ne bi uzeo/la te fotke i napravio/la poseban kolaž koji bi onda poklonio/la svom bratu ili sestri? Nama se to čini baš kul, a pokazat će tvojoj braći koliko ti je stalo i da vaše odrastanje pamtiš kao lijepo i nezaboravno iskustvo.

3. Odvoji vrijeme za njih
Ako se ti i tvoja braća više ne viđate i ne družite kao kad ste bili manji, zašto ne bi odvojio/la vrijeme samo za njih? Možete zajedno pogledati neki film, otići u kino, obaviti shopping ili izaći van. Nije važno što radite, bitno je samo da ste zajedno.

via GIPHY


4. Budi sretan/a zbog njihovih postignuća
Znam da nekad možeš osjećati ljubomoru jer je tvoj brat bolji đak od tebe ili je možda tvoja sestra mnogo popularnija od tebe, ali nemaš potrebe. Da bi pokazao/la svojoj braći da ih voliš, uvijek se moraš veseliti zbog njihovog uspjeha ili postignuća. Zaboravi na ljubomoru jer od nje nemaš ništa, ali bi ona tvoju povezanost s braćom itekako mogla zeznuti.

5. Priredi im iznenađenje koje će pamtiti
Sigurno postoji barem jedna stvar koju tvoj brat ili tvoja sestra žele već godinama, ali si je zbog novaca ili nekog drugog razloga ne mogu priuštiti. Pa zato im ti ne bi pomogao/la u tome? Pokušaj skupiti nešto novca i kupiti im nešto što žele, odvesti ih na neko putovanje o kojem dugo sanjaju ili na koncert koji već dugo, dugo misle posjetiti. Ako za to nemaš dovoljno novca, zamoli roditelje da ti pomognu i obećaj da ćeš im vratiti prvom prilikom!

via GIPHY


6. Ponudi im svoju pomoć
Kako ćeš bolje pokazati da ti je stalo do svoje braće, nego da im ponudiš pomoć kad im je to potrebno? Tvoj je zadatak biti uz svojeg brata ili svoju sestru, bez obzira na to zašto te trebaju. Nemoj misliti da im tvoja pomoć ne znači ništa jer to nije istina. Ako im već ne možeš pomoći i riješiti njihove probleme, uvijek ih možeš saslušati. Nekad je i to sasvim dovoljno.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Srce nam se topi – dirljivo pismo brata upućeno sestri kao 'family goal'

Dijeliš sa sestrom ili bratom sobu? Znamo da nije lako, ali imamo recept za preživljavanje

Ovo kuže mlađa braća i sestre – što kad te profesori uspoređuju sa starijim bratom ili sestrom

sestra Brat Obitelj

Još vijesti