Slika nije pronađena

Prve su na redu prijave ispita u sustavu Postani student koje započinju već 1. prosinca i traju do 15. veljače iduće godine u podne. Posljednje su dostave završene svjedodžbe koje se zaprimaju do 2. srpnja iduće godine.

Između je još hrpa datuma koje biste trebali zapisati i zapamtiti što prije... Donosimo vam ih u formatu tablice koju nam je ustupio NCVVO.


Valja istaknuti još da će naknadne prijave biti omogućene od 15. veljače 2019. godine do 3. svibnja. U tom roku moći ćete i promjeniti prijavljene ispite. No, kao i prethodnih godina, to ćete moći napraviti samo iz opravdanih razloga. To su, sukladno Pravilniku o polaganju državne mature, teži zdravstveni problemi u razdoblju trajanja prijava ispita, smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća i drugi opravdani razlozi. U nešto dužem roku bit će moguće odjaviti prijavljene ispite – za to je predviđen period od 15. veljače do 14. svibnja.

Kao što je vidljivo iz tablice, navedeni su još datumi za uplatu ispita državne mature (od 1.12. do 3.5.), dostavu dokumentacije Centru (od 1.12. do 27.2.), dostavu zahtjeva za prilagodbu ispitne tehnologije (od 1.12. do 16.2.), dostavu svjedodžbe o završenom 4. razredu (ako kandidat završava 4. razred) – do 25.5.; i već ranije naveden datum dostave završne svjedodžbe – do 2.7. iduće godine.

Napominjemo i da troškove polaganja ispita moraju podmiriti svi koji su državnu maturu već polagali prethodnih godina, ali ju nisu uspjeli položiti.

Naravno, upućujemo vas na kalendar polaganja državne mature u školskoj godini, koji smo objavili u članku 'Državna matura je bliska budućnost, uputite se – uvode se novosti koje bi vam se mogle dopasti!'.

I da, sretno!

via GIPHY


Foto: NCVVO/Giphy/Profimedia/Freepik

M.Z.

Provjeri još...

[VAŽNO!] Novosti u polaganju državne mature – uvedene promjene u čak 12 predmeta

Novo na državnoj maturi - zabranjeno još jedno pomagalo na ispitu iz matke!

Državna matura je bliska budućnost, uputite se – uvode se novosti koje bi vam se mogle dopasti!

Državna Matura ispiti prijava uskoro datumi vazno

Još vijesti