Slika nije pronađena

Od 1. prosinca do 15. veljače 2018. godine ovogodišnja generacija maturanata može prijavljivati ispite državne mature. Do tada se u sustavu Postani student potvrđuju i osobni podaci, ispravnost ocjena od prvog do trećeg razreda srednje škole i kompletiraju se zahtjevi za prilagodbu ispitne tehnologije.

U roku od 15. veljače do 7. svibnja bit će moguća naknadna prijava i promjena prijavljenih ispita samo uz opravdane razloge, ali i odjava ispita na koje ne planirate izaći u tom roku. Podsjećamo, za ispite koje ne odjavite i ne priložite dokaze o opravdanosti izostanka u propisanom roku, smatrat će se da ste ga iskoristili i morat ćete platiti naknadu troškova polaganja ispita.

via GIPHY


Ljetni ispitni rokovi započinju 7. i završavaju 29. lipnja, a prijave studijskih programa i fakulteta je moguće izvršiti od 1. veljače. Objava rezultata se očekuje 11. srpnja, rok za prijave će biti 13. srpnja, a konačna objava rezultata bit će 16. srpnja.

A da biste bili spremni do lipnja, morate se pripremiti pravovremeno. Tehničko veleučilište u Zagrebu organizira besplatne pripreme za državnu maturu.

Sigurno se pitate zašto? Odgovor je zato što je za studiranje na TVZ-u potrebno položiti A razinu matematike. Kako bi učenici zainteresirani za studiranje tamo (kojima je TVZ prvi, drugi ili treći izbor), lakše položili tešku matku, TVZ će im omogućiti besplatne pripreme za polaganje ispita u trajanju od 64 sata – po 4 sata tijekom 16 subota.

Ako ste zainteresirani, prijavite se ispunjavanjem njihovog obrasca ovdje ili se s pitanjima javite na e-mail vtadic@tvz.hr.

Sati matematike počinju 24. veljače 2018. i traju do 16. lipnja 2018, a termin održavanja je subotama od 9 do 13 sati na adresi Veleučilišta, Konavoska 2.Foto: Unsplash/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

DRŽAVNA MATURA Najavljene velike promjene od sljedeće godine - saznaj sve na vrijeme!

[DRŽAVNA MATURA] Ove godine palo najviše maturanata, stiglo čak tri tisuće prigovora

Državna matura sve bliže – jeste li već krenuli s pripremama?

Pripreme ispiti rokovi Državna Matura tehničko veleučilište zagreb

Još vijesti