Trbuščić

Čini se kao da su masne naslage na području trbuha najtvrdoglavije. Nemoguće je riješiti ih se. Čak i ako redovito vježbaš, kao da se ne vidi pomak kakav je zamišljen. Postoje neki mogući razlozi zašto ti se toliko vidi 'trbuščić'.

Ostatak tijela ti je u dobroj formi, ali dio oko trbuha kao da zaostaje. Nisi jedina. Puno cura ima problem baš s trbuščićem na kojeg se uhvate masne naslage kojih se kasnije nikako riješiti i doći do ravnog trbuha. Prije nego priznaš poraz i pomiriš se s tim da nikada nećeš imati ravan trbuh, daj mu još jednu šansu. Donosimo ti neke od glavnih razloga zašto ti ovaj dio tijela ne mršavi i uvijek ostaje izraženiji.

1.Jedeš pogrešno
Najveća greška koju radimo kada krenemo na dijetu je da počnemo izbjegavati sve i svašta i ne jesti praktički ništa. Naravno, tako ne izdržimo dugo i onda se za tjedan dana prenajedemo. Pa onda opet ispočetka. I tako u krug. Tako nikada nećeš izmršaviti! Umjesto da ideš na ekstremne dijete, samo pokušaj jesti zdravije, više voća i povrća, a manje slatkog.

2.Radiš pogrešne vježbe
Za svaki dio tijela postoje vježbe koje će pomoći da baš njega učvrstiš i dobiješ mišiće. Zato trebaš pogledati koje su vježbe namijenjene baš za područje trbuha. I kada vježbaš, stvarno se oznoji. Isplatit će se.

Gordana Milošević Treba ti inspiracija za početi vježbati? Gordanina transformacija će ti pokazati što rade trud i volja

3.Diži utege
Iako ćeš se fokusirati na vježbe za trbuh, ne smiješ zaboraviti niti na ostatak tijela. Raditi beskonačno puno trbušnjaka svaki dan je gubitak vremena. Vidjet ćeš bolje rezultate ako uzmeš utege i kreneš malo raditi na mišićima općenito.

4.Genetika
Neki ljudi nažalost imaju takvu genetiku da im sve što pojedu odmah ode 'u trbuh'. Čak i da pojedeš jedno zrno kukuruza, kao da se odmah vidi na trbuhu. To ne znači da ne možeš imati ravan trbuh, samo da se trebaš potruditi malo više od drugih. Genetika može biti krivac zašto se ne možeš riješiti trbuščića, ali nije razlog da odustaneš.

5.Jedeš slatko
Ne znači da nikada ne smiješ pojesti ništa slatko, ali većinu dana pokušaj izbjeći takve stvari. Sve od čokolada preko kolača do krafni. Znamo da voće nije dostojna zamjena, ali nakon nekog vremena će ti se organizam priviknuti i bit će malo lakše posegnuti za jagodama umjesto za čokoladom.

6.Ne spavaš dovoljno
Ako spavaš 4-5 sati to nije dovoljno i može utjecati na debljanje. Metabolizam ti u takvim situacijama radi sporije, a to znači da se onda lakše debljaš. Kada se dobro naspavaš, nekih 7-9 sati, i kada si odmorna, metabolizam će bolje raditi.

Slika nije pronađena S jednom vrstom dijeta se bezveze mučiš – one jednostavno ne funkcioniraju

7.Pod stresom si
Nemamo recept kako se riješiti stresa, jer će za svakoga on biti drugačiji, ali stres je broj jedan faktor koji ti može napraviti kaos u svemu, pa tako i mršavljenju. Većina kada bude pod stresom jedu puno više i puno lošije nego inače. A to se onda odražava i na tvoj izgled.

8.Bolesna si
A da to i ne znaš. Ako stvarno radiš sve kako bi mršavjela, ali ništa se ne događa, to može upućivati i na ozbiljnije zdravstvene probleme. Ali isto tako, i ne mora. Najbolje je ipak provjeriti. Jedan od takvih zdravstvenih problema može biti i dijabetes.

mršavljenje masne naslage trbuh trbuščić masne naslage oko trbuha

Još vijesti