Glikolna kiselina

Volimo kada jedan proizvod može riješiti više problema. Glikolna kiselina je postala popularna u rutini za njegu lica, ali ona se zapravo može koristiti i na drugim mjestima. Evo za što je sve od glave do pete dobra.

Tijekom pandemije i karantene su postale popularne različite kiseline u skincare rutini. Neki su ih koristili i prije, ali hrpetina se ljudi s njima upoznala tek tada kada je počela trendati AHA BHA kiselina od The Ordinaryja. S kiselima u rutini njege lica treba biti jako oprezan! Nije svaka za svakoga, niti se svaka smije koristiti sa svakom. Ipak se radi o kiselinama koje mogu naštetiti koži ako ih ne koristiš onako kako treba. Jedna od kiselina koja se često koristi je glikolna kiselina. Mnogima je zapela za oko jer pomaže kod akni i obnavljanja kože. Najpopularnija je ona od The Ordinaryja, ali hrpa brendova danas ima ovakve proizvode. Najviše se koristi baš na licu i to joj je i prva namjena – ali ne i jedina. Glikolna kiselina ti može pomoći s još 6 beauty problema po tijelu. Doslovno ju možeš koristiti od glave do pete.

 

 

1.Pomaže kod peruti
Prije nego ideš prati kosu, na tjeme bi trebala staviti ove kiseline, utrljati prstima, malo pričekati, nekih minimalno 10-ak minuta (možeš ostaviti i pola sata) i zatim ići oprati kosu kao i inače. Razliku možeš vidjeti već nakon jednog korištenja, a posebno nakon nekoliko.

2.Za tvrde pete
Dolazi ljeto i nošenje sandala i drugih otvorenih cipela. Oni koji imaju problema sa suhom i tvrdom kožom na petama, trebaju probati ovaj proizvod. Samo nakapaj na vaticu i utrljaj u pete.

Baby ulje i manikura Baby ulje kao novo otkriće – cure polako otkrivaju 6 kul namjena koje ima ovo ulje i za njih

3.Kao dezić
Kiselina će kada ju naneseš na kožu smanjiti pH vrijednost kože i bakterije više neće moći preživjeti. Zato je ovo dobro i kao dezić. Nema mirisa i dalje ćeš se znojiti, to ne može zaustaviti, ali ako ćeš se i znojiti neće biti neugodnog mirisa, baš zato što je ubila bakterije.

4.Za spriječiti pojavljivanje uraslih dlačica
Ovo je jedan proizvod koji je pristupačan, a koji može riješiti i problem uraslih dlačica nakon brijanja. Preporučuje se da se nakon brijanja prođe ovom kiselinom po dijelu tijela gdje imaš problema s uraslim dlačicama, a neki čak preporučuju i prije brijanja.

5.Za skidanje proizvoda za samotamnjenje
Svima se nekada zna dogoditi da kupe proizvod za samotamnjenje koji ne odradi posao kako treba. Glikolna kiselina će te spasiti i u ovakvoj situaciji. Bilo da si zeznula i koristila loš proizvod za samotamnjenje ili ga imaš već neko vrijeme i sada više ne izgleda dobro – isprobaj skinuti boju na ovaj način.

6.Za akne po cijelom tijelu
Glavna i najpoznatija namjena ovog proizvoda je da pomogne u borbi s aknama, a osim s onima na licu, pomaže i s aknama i prištićima na cijelom tijelu. Bilo da imaš problema s dosadnim prištićima na leđima, na stražnjici ili na prsima. Počni koristiti ovaj proizvod i s vremenom bi se situacija mogla itekako popraviti.

Vaseline Čisti mitesere, pomaže da parfem traje dulje: 10 stvari koje radi Vaseline zbog čega su cure lude za njim

glikolna kiselina za što sve služi The Ordinary za akne kako skinuti proizvoda za samotamnjenje za tvrde pete pomaže kod peruti urasle dlačice

Još vijesti