Vaseline

Ovo je onaj proizvod koji ima 1001 različitu svrhu, a uopće nije skup. Iako je Vaseline krema koja zapravo teksturom i masnoćom podsjeća na mast, ima puno više svrha od toga da se koristi samo na suhoj koži.

Svaka bi cura trebala imati negdje jedno pakiranje ovog proizvoda jer od njega ima toliko koristi, a za pola toga vjerojatno nisi niti svjesna. Može zamijeniti neke druge skuplje proizvode i riješiti različite probleme. Cure iz cijelog svijeta ga obožavaju, a pošto se može nabaviti i kod nas, vrijeme je da ga i ti počneš iskorištavati što je više moguće. Osim što može služiti za namazati suhu kožu, to je samo jedna od funkcija, ima ih još hrpetina! Pomoći će ti u svemu svačemu, a ovo je 10 funkcija koje ima Vaseline zbog kojih će i tebi dobro doći.

1.Dobar je za rast trepavica
Pomiješaj malo Vaselina s kokosovim uljem i prije spavanja to namaži na trepavice. Pomoći će da ti da rastu i budu dulje.

Čista koža Imala je problema s prištićima i koristila 100 proizvoda – i onda je jedan napravio razliku

2.Ako se farbaš kod kuće, namaži ga na čelo i rubove lica da se ne zamažeš s bojom za kosu
Oni koji se farbaju kod kuće, sigurno dobro znaju da je vrlo lako da ti malo boje kapne ili slučajno ode na čelo, nos ili lice. Da ti ne bi ostala mrlja, prije farbanja u tankom sloju stavi Vaseline na rubove lica. I nema mrlja! Sve ćeš skinuti dolje bez problema.

 

 

3.Za lijepe nokte
Sjeti se ponekad namazati Vaseline na kutikulu nokta, kožicu oko noktiju, da bi ti nokti bili ljepši i zdraviji.

4.Koristi ga za skidanje šminke na očima
Oči su posebno osjetljive i micelarne vode i druga sredstva za skidanje šminke mogu ti iritirati kožu kada trljaš po očima. U tim slučajevima, kada imaš jaku šminku na očima, skini ju Vaselinom. Neće te ništa peći, a sve će skinuti.

5.Za mekane usne
Stavi obilniju količinu na usne prije spavanja, svaku večer, da ti ne bi koža na njima pucala i da bi bile mekane.

6.Uklanja i mitesere
Obično se miteseri pojavljuju na nosu i dijelu lica oko nosa, a mogu biti itekako iritantni. Da bi se riješila ovih crnih točkica, prije spavanja možeš namazati i Vaseline po tom dijelu lica, i on će pomoći.

7.Drži obrve na mjestu
Ako ti je ponestalo gela za obrve, da bi ih učvrstila i da bi ti cijeli dan stajale kako želiš, stavi na njih Vaseline.

Prištići na ruci Pomoć prije ljeta: Riješi se zauvijek sitnih prištića po rukama na ovaj način

8.Stavi ga na kožu prije nego stavljaš parfem da bi on dulje trajao
Mali trik kako da ti parfem dulje izdrži i da se dulje osjeti na koži je da prije nego što ga našpricaš, tamo gdje ga misliš staviti namaži tanki sloj Vaselina. I onda stavi parfem.

9.Drži mladu kosu na mjestu
Svi imamo onu mladu kosu koja tek raste, čudne je duljine i te lasi nam lete oko lica na sve strane. Ako nosiš visoki rep ili neku drugu frizuru gdje će ovo smetati, samo te lasi koje lete začešljaj Vaselineom. Da, ostat će ti kosa masna, ali će ti i frizura stajati.

10.Umjesto kreme za područuje oko očiju
Kreme za područje oko očiju budu itekako skupe, a količina koja je u tubicama i kutijicama bude jako mala. Umjesto da kupuješ takve kreme, cure su otkrile trik s Vaselineom. Namažu njega ispod oči i efekt bude jednak, ako ne i bolji.

vaseline za što sve koristi funkcije krema za sve njega kože

Još vijesti