Brijanje nogu

Tijekom ljeta pogotovo želimo da nam noge izgledaju što savršenije. Brijanje dlačica je za mnoge posao koji mrze obavljati, a pogotovo ako ti ni nakon brijanja noge ne izgledaju glatko jer su se pojavile urasle dlačice.

Osim što urasle dlačice ne izgledaju dobro i još su više uočljive nego obične dlačice, uz to još i bole. Jedna su od iritantnijih pojava. Ako se i tebi pojavljuju nakon brijanja nogu ili bikini zone, nisi jedina. Puno cura muči ovaj problem, ali nije sve izgubljeno, postoje neke stvari koje bi i tebi mogle pomoći. Urasle su dlačice zapravo obične dlačice koje umjesto da rastu prema van, zaokrenu se i krenu rasti natrag u kožu. To može svrbjeti, crveniti se, upaliti, uzrokovati pojavu prištića…zato je najbolje izbjeći ih ako je moguće. A evo kako ćeš to izvesti. Odaberi neki od načina koji ti se čini najbolji za tebe.

1.Napravi piling prije brijanja
Jedna stvar koju nije teško redovito raditi, a uzet će ti samo malo ekstra vremena je da prije brijanja napraviš piling ili cijelog tijela ili tog dijela tijela koji misliš brijati. Tako ćeš odstraniti sve mrtve stanice prije brijanja da ne bi kasnije začepile korijen dlačice, a i britvica će ti moći doći bliže korijenu dlake. Win-win!

2.Promijeni način rješavanja dlačica
Brijanje je najčešći krivac zbog kojeg će ti se pojaviti urasle dlačice. Ako si netko tko s ovime ima problema, a koristi baš metodu brijanja za rješavanje dlačica, razmisli o alternativama. Ima hrpa načina na koje se možeš riješiti dlačica, a iako je brijanje najjednostavnije i najbezbolnije, možda jednostavno nije za tebe.

Slika nije pronađena Problem s tamnim dlačicama na rukama: Ova cura ima genijalno rješenje koje ne uključuje brijanje

3.Redovito mijenjaj britvice
Koliko često zamijeniš britvicu? Budi iskrena. Nažalost, puno cura misli da to radi redovito, a zapravo to što mislimo da je redovito, nije. Čak i ako ju ne koristiš i ona ti samo dugo stoji u tušu, bez ikakve zaštite, trebalo bi ju baciti. Urasle se dlačice mogu pojavljivati i zbog britvice koja se već zatupila ili koja ima na sebi puno mrtvih stanica kože od prijašnjih brijanja ili bakterija.

4.Koristi gel ili kremu za brijanje
Nikada, ali baš nikada, nemoj se brijati na suho. To će ti garantirano ostaviti crvenu kožu, urasle dlačice, prištiće ili iritaciju. Čak nije dovoljno niti smočiti noge samo vodom. Bilo kakva pjena ili gel za brijanje su dobri, možeš čak koristiti i muški. To će pomoći da oštrica britvice bolje klizi.

Prištići na ruci Pomoć prije ljeta: Riješi se zauvijek sitnih prištića po rukama na ovaj način

5.Brij dlačice u smjeru u kojem i rastu
Nemoj ići u suprotnom smjeru, pogotovo ako si netko tko ima problema s uraslim dlačicama, jer to će samo pospješiti njihovo pojavljivanje. Britvicom idi po nogama u smjeru u kojem dlačice i rastu.

6.Nakon brijanja, namaži noge nekim laganim losionom
Jako masne kreme nisu najbolja opcija za odmah nakon brijanja, već ti treba neka koja je lagana i koja će se brzo upiti. Teške i masne kreme te mogu sabotirati i začepiti ti pore na nogama i na taj način dovesti do uraslih dlačica. Ima puno krema i losiona za tijelo koji su laganije teksture.

urasle dlačice brijanje noge problem glatke noge kako se riješiti uraslih dlačica

Još vijesti