Brijanje nogu

Obrijati noge nije znanstvena fantastika, ali neke bi savjete trebala slijediti ako želiš da konačni rezultat izgleda što bolje. Kada noge ne obriješ kako treba, to će se i vidjeti. Nekada ti to čak može pokvariti cijeli izgled.

Tijekom ljeta posebno brinemo o redovitom brijanju nogu. Želimo da nam koža bude što dulje glatka i da nema nikakvih nepravilnosti nastalih nakon brijanja. Ako se žuriš i ideš obrijati noge što brže, dobre su šanse i da ćeš preskočiti neki korak i da će ti nakon brijanja koža to naplatiti crvenilom, prištićima, iritacijom ili nekim desetim problemom. Noge ti neće onda izgledati tako dobro kako si zamislila i vjerojatno ćeš ih poželjeti sakriti. Postoji nekoliko savjeta koji ti mogu dobro doći u ovo vrijeme kada se brijemo češće nego inače i kada su nam noge gole više nego inače. Brijanje će ti ovako uvijek proći dobro i nećeš imati nikakvih problema nakon.

1.Muške su britvice bolje
Nemoj se bojati koristiti muške proizvode za brijanje. Kao prvo, muške pjene i gelovi za brijanje budu puno jeftiniji nego ženski, a rade isti posao. Kao drugo, muške britvice nekada mogu odraditi bolji posao nego ženske. Na muškima su oštrice bliže jedna drugoj, a to može pomoći kod brijanja. S obzirom da su namijenjene za brijanje na licu, često im je „glava“ i više pokretljiva od ženskih britvica zbog čega su manje šanse da ćeš se porezati s njima.

2.Pjena za brijanje je obavezna, a ako je nemaš, poslužit će i neki drugi proizvodi
Nikada se nemoj brijati na suho. To će za većinu cura dovesti do crvenila ili iritacije, nema sumnje. Obavezno koristi pjenu ili gel za brijanje, a ako ti ih je baš ponestalo, a moraš se obrijati, zamjena može biti regenerator za kosu, kokosovo ulje, krema za tijelo ili ulje za tijelo. Nikako nemoj koristiti sapun umjesto gela za brijanje jer će ti on odmah zatupiti oštrice i isušiti kožu.

Britvica za brijanje Kako se pravilno obrijati „tamo dolje“: Koraci koje trebaš pratiti da to odradiš najbolje moguće

3.Prije brijanja napravi piling
Bilo kakav piling je dobar! Prije nego kreneš s brijanjem, dobro istrljaj kožu s pilingom kako bi uklonila mrtve stanice i onda će ti tijekom brijanja oštrica doći što bliže korijenu dlake. Što dođeš bliže korijenu dlake, to će ti noge dulje biti glatke.

4.Brij noge nakon što si se istuširala, ne prije tuširanja
Mnogi briju noge prije tuširanja, ali najbolje bi bilo da to radiš nakon. Kada se istuširaš s toplom vodom, to će pomoći da ti se otvore pore na koži i opet, zbog toga ćeš s britvicom doći bliže korijenu dlake. Osim toga, kada se prije istuširaš, očistila si dobro kožu i manje su šanse da će ti se britvica brže zatupiti.

5.Britvicom najprije odi u smjeru rasta dlačica
Iako ti se možda čini da najbolje ide kada ideš u smjeru suprotnom od rasta dlačica, to može dovesti do iritacija i crvenila. Zato je najbolje da prvo ideš britvicom u smjeru rasta dlačica, a onda na onim dijelovima gdje nisi zadovoljna, prođi još u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Dakle, prvo u smjeru rasta, a onda obrnuto. Manje su šanse za iritaciju.

Brijanje nogu Brijanje nogu kao najveća ženska muka: 7 trikova zbog kojih ćeš ih trebati rjeđe brijati

6.Na području koljena prolazi u svim smjerovima
Koljeno je mjesto gdje nam je koža i više naborana i gdje su kosti posvuda i nekada je teško s britvicom dobro obrijati taj dio, a da se ne porežeš. Zato je najbolje povlačiti britvicom pomalo u svim smjerovima i usput ravnati ili skvrčiti malo nogu, ovisno kako je bolje za koji dio. Nemoj samo ići gore-dolje na ovom dijelu, tu taj sistem neće biti najučinkovitiji.

7.Povlači britvicom malo po malo, ne cijelom dužinom noge
Kada povlačiš britvicom po nozi, nemoj povlačiti cijelom dužinom noge, već malo po malo. Tako su manje šanse da ćeš se porezati. I redovito nakon nekoliko poteza ispiri britvicu kako bi brijanje bilo što učinkovitije.

8.Dobro očisti britvicu nakon brijanja i redovito ju mijenjaj
Nije svejedno ni što ćeš s britvicom nakon brijanja. Samo ju isprati i staviti negdje nije baš najbolje rješenje. Da bi izdržala što dulje i da se ne bi brzo zatupila i nakupila bakterije, najbolje bi bilo da ju spremaš na neko suho mjesto. Kada završiš s brijanjem, prvo ju 5-10 sekundi isperi pod vrućom vodom i izvuci ako je koja dlačica zapela između oštrica. Zatim ju obriši, a možeš i očistiti s alkoholom. Redovito i mijenjaj britvice. Kada se zatupe, neće jednako dobro raditi posao ili kada je već puna bakterija, to će prenijeti na tvoje noge i pojavit će ti se prištići i iritacije nakon brijanja.

9.Namaži noge losionom nakon brijanja
Obavezno nakon brijanja namaži noge kremom ili losionom za tijelo. Kada se briješ, koža će ti se isušiti, a ovako ćeš joj vratiti hidrataciju. Usput ćeš smanjiti mogućnost crvenila. Ako se ne namažeš s ničime, mogle bi te noge početi svrbjeti.

10.Nemoj prejako stiskati britvicu uz nogu
Zadnji savjet je da ne pritisneš britvicu prejako uz kožu. Iako ju želiš pritisnuti, inače neće dobro uhvatiti sve dlačice, ne želiš biti agresivna. Možda misliš da ćeš doći što bliže korijenu dlake što ju jače pritisneš uz kožu, ali to nije istina. Kada ju prejako pritisneš, to može dovesti i do pojave uraslih dlačica. Dakle, stisni, ali ne prejako.

brijanje noge brijanje nogu za cure pravilno brijanje nogu savjeti da ne bude uraslih dlačica glatke noge bez iritacija i crvenila trikovi za brijanje nogu

Još vijesti