Britvica za brijanje

Ako se ne obriješ pravilno mogu ti se pojaviti urasle dlačice koje neće izgledati dobro, a i mogu biti bolne. Osim toga, može ti se javiti i iritacija i crvenilo. Da se ništa od toga ne bi dogodilo, trebaš znati kako pravilno obrijati intimnu zonu.

Brijati noge i brijati intimno područje je u neku ruku isto, ali u drugu, baš i ne. Intimno je područje puno osjetljivije i moraš biti nježnija kako ne bi nakon brijanja koža ostala crvena, pojavili se prištići ili da te kasnije jako svrbi. Jer sve je to moguće ako brijanje intimnog područja ne odradiš onako kako treba. Prvo i osnovno, hoćeš li brijati ovaj dio tijela ili ne ovisi samo i isključivo o tebi. U redu je ako ga ne briješ, ali je u redu i ako ga želiš brijati. Neki se osjećaju ugodnije bez dlačica, a neke one ne smetaju. Ako si se ti ipak odlučila obrijati dolje, evo koraka koje trebaš pratiti kako bi to odradila na najbolji mogući način.

Brijanje nogu Brijanje nogu kao najveća ženska muka: 7 trikova zbog kojih ćeš ih trebati rjeđe brijati

Korak 1: Sa škaricama podreži dlačice ako su dugačke
Ako ideš brijati stidne dlačice, prije samog brijanja ih moraš skratiti škaricama ukoliko su malo dulje. Bit će ti jednostavnije kasnije s britvicom, a i sama će oštrica britvice lakše doći do korijena dlačice ako ih prije skratiš. Kada ovo radiš, pazi da imaš dovoljno svjetla i da si full oprezna da si ne zarežeš kožu. Sa škaricama odradi koliko možeš.

Korak 2: Istuširaj se toplom vodom
Topli tuš može pomoći da ti dlačice omekšaju prije brijanja i da ti koža ne ostane crvena i iritirana nakon. Ne moraš se sapunati, za početak je dosta da samo kožu namočiš toplom vodom.

Korak 3: Piling
Kada si kožu smočila, uzmi piling za tijelo. Što god da briješ, ovo je dobar savjet koji stručnjaci uvijek daju onima s nježnijom kožom sklonom uraslim dlačicama i crvenilu. Piling će pomoći da se maknu sve nečistoće i naslage mrtve kože. Onda su i manje šanse da će bakterije uzrokovati infekciju. Kada radiš piling, budi pažljiva da to radiš na koži, ali ne i na samom intimnom organu.

Korak 4: Nanesi kremu ili gel za brijanje
Ne savjetujemo da ovo područje ikada briješ na suho jer će ti koža na to odgovoriti crvenilom i onim malim prištićima. Nakon što si napravila i isprala piling, nanesi kremu ili gel za brijanje. Britvica će lakše kliziti i manje su šanse da ćeš se i porezati. Uz to, neki su proizvodi za brijanje dobri i jer imaju sastojke koji smiruju kožu.

dlačice na rukama Problem s tamnim dlačicama na rukama: Ova cura ima genijalno rješenje koje ne uključuje brijanje

Korak 5: E, tek se sada može brijati
Dlačice na intimnom području su deblje nego dlačice na nogama ili ispod ruke. Zato ti za njih treba oštra britvica. Nikako one koje koristiš već dulje i koje su polamo i zatupljene. Ako želiš dodatno izbjeći mogućnost uraslih dlačica ili iritacije, brij se u smjeru u kojem dlačice rastu. Brij se koristeći male poteze, kako bi bila što pažljivija da se ne porežeš. Pomozi si s drugom rukom da držiš kožu nategnutom kako bi imala što ravniju površinu koju ćeš onda i lakše obrijati. Važno je da redovito mijenjaš oštrice na britvici kako njome ne bi prenosila bakterije.

Korak 6: Hidratacija
I još nismo gotovi. Zadnji je korak hidratacija obrijanog područja. Kada si se istuširala i obrisala, nanesi neki losion ili kremu na ovo područje. Bilo bi idealno da je neki proizvod koji nema puno parfema. Ovaj korak ponavljaj i nekoliko dana kasnije.

brijanje intimno područje brijanje tamo dolje stidne dlačice kako brijati bez crvenila da ne bude uraslih dlačica

Još vijesti