Brijanje nogu

Brijanje je dio naše svakodnevice i trebala bi znati par stvari o ovome. Od svih stvari koje se pričaju, koje su istina, a koje baš i ne? Sada ćemo ti razjasniti!

Vjerojatno si i ti čula da kada se jednom obriješ, da će ti početi rasti sve tamnije i sve jače dlačice. Isto tako, možda si čula i da se nikada nije dobro brijati bez gela za brijanje. Postoje puno stvari o brijanju koje možeš čuti od raznih ljudi. Neke su točne, neke baš i ne. Sada ćemo ti otkriti kojih su to 8 najraširenijih mitova o brijanju u koje trebaš prestati vjerovati. Ukoliko misliš da je bilo što od ovoga istina – uvjeravamo te da nije. Iako kod brijanja trebaš biti oprezna, neke su stvari malo preuveličane.

1.Od brijanja će ti rasti gušće, tamnije i jače dlačice
Brijanje neće utjecati na to kakve će ti biti dlačice, već će na to utjecati tvoja genetika i hormoni. Osim toga, i brzinu rasta dlačica također ne utječe to koliko se često briješ. Može ti se činiti da su ti dlačice tamnije kada tek krenu rasti, ali zapravo brijanje neće promijeniti njihovu strukturu. Ne moraš se toga bojati.

2.Zbog brijanja će ti ten brže otići
Neki se boje brijati jer misle da će tako brže skinuti proizvode za samotamnjenje ili ten nastao tijekom ljeta. Još nešto što nije istina. Moraš samo paziti da nakon brijanja njeguješ kožu i mažeš losionima kako bi ju nahranila. Suha će se koža ljuštiti i ubrzati nestajanje tena, a to se može dogoditi i bez da se briješ ako ne njeguješ kožu.

Brijanje nogu Najbrže brijanje nogu ikad: Tehnika uz koju ćeš obrijati noge i za manje od jedne minute

3.Neće biti ništa ako posudiš tuđu britvicu
Nikako, ali nikako i nikada ne bi trebala s nekim dijeliti britvicu. Možeš dobiti infekcije i napraviti si kožne probleme koji ti ne trebaju. Kao i što imaš samo svoju četkicu za zube, tako trebaš imati i samo svoju britvicu.

4.Prije ćeš se porezati s novom britvicom nego sa starom
Krivo! Iako je nova britvica oštrija, veće su šanse da ćeš se porezati sa starom i trebaš biti više oprezna kada se briješ sa starom. Ona je već postala pomalo tupa od korištenja i zbog toga su veće šanse da ćeš s njom imati problema. Treba redovito mijenjati britvice, tj. žilete na britvicama.

5.Ako jače pritisneš britvicu, doći ćeš bliže korijenu dlačice
Ne, to samo znači da su veće šanse da ćeš se porezati. Ako trebaš jako stiskati britvicu na kožu, to je vjerojatno znak da ti je britvica tupa. Kada je oštra, bez problema ćeš se obrijati i bit će dovoljno da ju samo lagano prisloniš na kožu, bez ikakvih napora i pritiskanja.

6.Okej je nekada brijati se na suho ako se žuriš
Možeš to napraviti, ali ovo je jako loša ideja. Brijanje na suho je bolje preskočiti i uopće se ne obrijati. Uvijek se savjetuje koristiti gelove za brijanje i vodu. Ako ideš s britvicom po suhoj koži to može dovesti do crvenila, svrbeži, uraslih dlačica i iritacije. Neće izgledati lijepo, a i bit će bolno.

Brijanje nogu Brijanje nogu kao najveća ženska muka: 7 trikova zbog kojih ćeš ih trebati rjeđe brijati

7.Ako od brijanja s britvicom dobivaš urasle dlačice i iritacije, onda brijanje nije za tebe
To samo znači da se briješ na pogrešan način, a ne da brijanje kao tehnika nije za tebe. Možda samo imaš osjetljiviju kožu. Ukoliko se ne briješ s gelom za brijanje, možda zato imaš problema. Ili bi trebala prije brijanja napraviti piling. Možda i preskačeš korištenje losiona i krema nakon brijanja. Sve to mogu biti razlozi ovakvih problema i rješivi su.

8.Moraš se brijati
Ne moraš. Brijanje je dobro iz higijenskih razloga. Primjerice, ako se briješ ispod pazuha, manje ćeš zaudarati kada se uznojiš. Nigdje ne piše da se moraš brijati ako ne želiš.

brijanje mitovi nije istina o brijanju laži o brijanju sve o brijanju brijanje nogu znati o brijanju

Još vijesti