Brijanje nogu

Iako obrijati noge nije teško niti uzima posebno puno vremena, curama se to ne da raditi. Iako ćemo ih svejedno brijati redovito, pokušavamo razmak između dva brijanja učiniti što je duljim moguće.

Još nismo čuli da je neka cura izjavila da voli brijati noge! Ako postoji netko kome je to zabavna aktivnost koju voli, onda si u manjini. Većini je to muka i nešto što im se ne da. Neće se zapravo ništa dogoditi ako ne obriješ noge, ali popularno je imati glatku kožu, a i mnogi će se složiti da tako ljepše izgleda. Ako je ikako moguće produljiti vrijeme između dva brijanja, spremni smo to napraviti. Bilo što samo da se rjeđe trebamo brijati. Na sreću, postoje neki trikovi uz koje ćeš to morati raditi malo rjeđe. Nemoj očekivati čuda, ali svaki dan koji dodaš između brijanja se broji!

1.Prije brijanja napravi piling kože
Ovo je dobro napraviti prije brijanja iz čak nekoliko razloga. Britvica će ti lakše kliziti po koži što znači da su manje šanse da ćeš se porezati, a i piling će ukloniti mrtve stanice s tvoje kože i sakupljene 'nečistoće'. Kada se te nakupine prije maknu, britvica će ti doći najbliže moguće korijenu dlačice i onda će joj ipak trebati mrvicu dulje da opet naraste i da se opet trebaš brijati. Ovo stvarno funkcionira!

2.Koristi britvicu koja je jako oštra
Brijanje tupom britvicom nije dobra ideja. Nemoj biti lijena redovito mijenjati britvicu ili oštrice na njoj. Tupa neće tako dobro uspjeti odrezati dlačice, što je i logično. I naravno da će ti onda brže noge izgledati dlakavije. Ovako možeš dobiti koji ekstra dan između dva brijanja.

Brijanje nogu Pojava uraslih dlačica nakon brijanja: 6 načina kako ih se možeš riješiti

3.Koristi britvicu s više oštrica ili čak i mušku
Postoje britvice s manje i više oštrica, a one s više su definitivno bolje. Jedan potez s njom, jednako nekoliko poteza s onom koja ima manje oštrica. Zbog više će oštrica moći doći i bliže tvojoj koži i korijenu dlake. Uvijek trebaš gledati kako doći što bliže korijenu dlake, jer što bliže, to dulje glatke noge.

4.Brij se suprotno od rasta dlake
Ako imaš osjetljivu kožu i pojavljuju ti se urasle dlačice, onda ovo nije nešto što trebaš raditi. Tako ćeš kožu više iritirati. Ali ako nemaš nikakvih takvih problema, onda isprobaj i trik brijanja suprotno od rasta dlaka. Radi se o još jednom od načina kako doći bliže korijenu dlačice.

5.Potamni noge proizvodima za samotamnjenje
Ako ti se ne da brijati često, može ti u tome pomoći i proizvodi za samotamnjenje. Na tamnijim će se nogama slabije vidjeti male dlačice kada tek počnu izbijati. Kada je koža jako blijeda, i mala će se dlačica jako vidjeti.

6.Čučni kada briješ dio oko koljena
Dio oko koljena nije lako obrijati jer je tu koža puna pregiba. S obzirom da nam se taj dio i često vidi zbog proreza na hlačama koji su smješteni na koljenima, ovaj dio moraš što bolje obrijati. Jedan savjet je da čučneš ili na bilo koji drugi način saviješ koljeno i tek tada briješ taj dio. Tako će ti se koža rastegnuti i možeš bolje obrijati.

7.Brij noge nakon tuširanja
Idealno je da obriješ noge nakon nekih 5 ili 10 minuta u tušu. Želiš da ti dlačice i koža omekšani. Nakon tuširanja u toploj vodi, ugrijat će se i para će ih omekšati, što će dovesti do toga da se folikula dlačice malo više otvori, dlačica se malo podigne i kada briješ, veći ćeš dio dlačice zahvatiti, tj. bliže korijenu.

Čupanje dlaka pincetom Imaš li i ti onu jednu dugu dlaku na licu koja uporno raste? Evo razloga zašto ne prestaje rasti

brijanje noge dlacice sporiji rast usporiti rast dlačica kako obrijati noge trikovi

Još vijesti