Jačanje imuniteta na prirodan način

Zimska je sezona i puno ljudi oko nas pati od prehlada, viroza i gripa, a pogotovo su tim boleštinama podložni oni koji imaju slabiji imunitet.

Bolje spriječiti nego liječiti pa pogledajmo na koje sve načine možemo ojačati naš imunitet, kako bi imao sposobnost oduprijeti se virusima i infekcijama koje kruže po zraku.

1. Češnjak

Možda ćete se zgroziti zbog neugodnog daha koji nastaje nakon konzumacije, no češnjak ima najmanje deset antioksidativnih tvari koji jačaju imunosni sustav. Jedan svježi češanj češnjaka navečer kad znate da poslije toga više nikud ne idete, a učinit ćete puno za poboljšanje vlastitog imuniteta.

2. Limun

U svakome domu bi u zimskim danima trebalo biti ovog iznimno zdravog i ljekovitog voća, koji je glavna riznica vitamina C. Najjednostavnije je da konzumirate vodu s limunom, a limun možete iscijediti i u omiljeni čaj. Samo pripazite da temperatura čaja ne bi bila prevruća, kako biste sačuvali sva svojstva vitamina C.

3. Kupus

On je apsolutni vladar zime. U svježem kupusu nalazi se vitamin C, a u kiselom još i više nego što to imaju primjerice naranča ili limun. Jedite kupus i nema brige za zdravlje. Ovo zeljasto povrće ima snažna antiupalna svojstva, puno je minerala kalija, željeza i magnezija. Najljekovitije je kada se jede sirovo ili ukiseljeno, dok produljenom termičkom obradom gubi svoje kvalitete.

4. Med

Pčelinji med je jedan od najdjelotvornijih pripravaka za osnaživanje imuniteta i podizanje energije. Ono što se vjerovalo tisućama godina, dokazali su i znanstvenici: med sadrži veliki broj vitamina, minerala, aminokiselina i biljnih zaštitnih tvari koji djeluju pozitivno na ljudski organizam.

5. Đumbir

Biljka koja se već tri tisuće godina uzgaja u Indiji i koja, osim što je snažan začin, ujedno je i bogat izvor vitamina , magnezija i kalija. Možete ga konzumirati kao začin u jelima, umjesto papra. Možete ga isto tako kombinirati sa vodom, medom i limunom, što se pokazalo kao odlična prevencija u borbi protiv virusnih infekcija.

6. Cink

Ovaj je mineral potreban za proizvodnju bijelih krvnih zrnaca koji nas štite od infekcija. Cink se nalazi u mliječnim proizvodima, mesu i cjelovitim žitaricama te u tuni, sardini, kamenici i školjkama.

7. Spavajte dovoljno

Kroničan stres i nespavanje nepovoljno utječu na imunitet i tako ga slabe.

 

kako prirodnim putem ojačati imunitet jačanje imuniteta na prirodan način #imunitet prevencija protiv gripe prevencija protiv virusa med limun kupus đumbir cink vitamin c

Još vijesti