Skincare

Danas postoji toliko različitih proizvoda za njegu kože, seruma, sastojaka… kod biranja koje ćeš ubaciti u svoju rutinu, moraš biti jako oprezna. Niti je svaki za svačiji tip kože niti ih je dobro sve kombinirati zajedno.

Kod slaganja svoje rutine za njegu lica, moraš jako puno istraživati i čitati. Kupiti proizvod koji drugi hvale i samo ga početi koristiti kako misliš da je najbolje i nije uvijek dobra ideja. Pogotovo kada su u pitanju različite kiseline, vitamini i sva ostala čudesa. Kao prvo, bitno je odabrati proizvode i sastojke koji su baš za tvoj tip kože, a onda je bitno istražiti koji se koristi ujutro, koji navečer, koji se ne smije koristiti u kombinaciji s nekim drugim sastojcima… Bez dobrog istraživanja i osnovnog znanja, koža bi ti mogla reagirati i to može izgledati jako loše.

Kreme za lice Jeftine kreme za lice koje rade posao jednako dobro kao i puno skuplje: Moraš znati za ovih 8

No, ima jedan sastojak od kojeg će svi imati koristi i koji je jako dobar, a to je vitamin C. Serumi s vitaminom C su super stvar za ubaciti u dnevnu rutinu jer su za sve tipove kože. Jedino ukoliko imaš jako osjetljivu kožu, napravi prije korištenja test na samo malom dijelu kože. No, čak u većini slučajeva ni osjetljiva koža neće negativno reagirati.

 

 

On ti može ujednačiti ten, pomoći da se mrlje nastale od akni povuku, dati tvojoj koži sjaj, smanjiti crvenilo, učvrstiti kožu i nahraniti ju. Vole ga oni koji imaju problema s prištićima, miteserima, a poznat je i po tome da održava kožu mladolikom. Cure ga vole, a ako ti nikada nije zapeo za oko, mogao bi sada. On potiče proizvodnju kolagena, a ima i svojstva koja smanjuju upale nastale na koži.

 

 

Preporučuje se koristiti ga ujutro. Idealno ga je staviti odmah ujutro nakon umivanja, prije dnevne kreme i kreme sa zaštitnim faktorom. S druge strane, ne preporučuje ga se koristiti navečer, pogotovo ako već koristiš hrpu proizvoda navečer, a neki od njih su retinol ili AHA kiselina. Najbolje je ne miješati ih s vitaminom C. Kada želiš dodati neki korak u svoju rutinu koji će ti pomoći kod puno stvari odjednom, ovo je odgovor. Baš svakome će vitamin C dobro doći.

CeraVe i The Ordinary Jeftini, a dobri: 7 brendova za njegu lica koji su cijenom pristupačni, a rade kao da koštaju puno više

Skincare Njega lica serum vitamin c sastojak za njegu lica za sve za svaki tip kože ubaciti u skincare rutinu

Još vijesti