Nervozna djevojka

Stres je uobičajena pojava kroz koju prolazimo svi, bez obzira na to koliko mislimo da smo smireni. No, stres predstavlja i jedan oblik upozorenja kojeg moramo zaustaviti na vrijeme kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Ako si često pod stresom i još ignoriraš činjenicu da se stalno živciraš, trebala bi prestati s time. Posebno ako se živciraš oko nekih sitnica koje nisu vrijedne toga. Prestani se zamarati stvarima koje nisu big deal kao što misliš da jesu kako ne bi osjetila negativne posljedice uzrokovane svakodnevnim stresom. Još gore od svega je kada potpuno ignoriraš činjenicu da si stalno nervozna i ne želiš ju promijeniti. Ove stvari su one loše posljedice koje se mogu zaista ostvariti ako se nastaviš živcirati i ignorirati činjenicu da si stalno pod stresom, a navodi ih Your Tango:

1.Žgaravica
2.Nemogućnost spavanja
3.Neka od srčanih bolesti

via GIPHY

 

4.Slab imunitet
5.Visok krvni tlak
6.Dijabetes

via GIPHY

 

Slika nije pronađena Brzi načini kako se opustiti nakon napornog dana – ovih 9 će ti pomoći da se smiriš i odstresiraš

7.Problemi sa želucem
8.Neplodnost
9.Smanjeni libido

via GIPHY

 

Slika nije pronađena Kako izbjeći stres prije ispita ili odgovaranja? Dan prije napravi ovih 6 stvari

10.Problemi s menstruacijom
11.Nemogućnost postizanja erekcije
12.Anksioznost

via GIPHY

 

13.Depresija

U tom trenutku kada osjećaš stres i nervozu, to znači da se tada hormoni stresa, adrenalin i kortizol, povećavaju i naglo ubrzavaju tvoje srce. To je u tom trenutku normalno, ali ako je to povećanje dugotrajno i bez prestanka, stalna visoka razina kortizola može uzrokovati neke od ovih problema koje smo prethodno naveli.

Slika nije pronađena Kraj školske godine je blizu: Ovo su top 3 savjeta koja će ti pomoći da bude što manje stresan

Zato se nemoj nervirati oko nepotrebnih sitnica, ali niti nemoj ignorirati činjenicu da si stalno pod stresom. Najbolje bi bilo da potražiš pomoć ukoliko ne možeš kontrolirati ljutnju i nervozu.

stres nervoza posljedice problemi živciranje

Još vijesti