Sušenje kose

Svima nam se nekada dogodilo da smo zaspali s mokrom kosom. Što sada, osušit će se po noći, a samo ćemo ujutro biti malo više raščupani, ali preživjet ćemo. Ne čini se kao ništa strašno, ali ne bi ovo trebala raditi.

Jedino loše što smo mislili da će nam se dogoditi ako odemo spavati s mokrom kosom je mogućnost da nas drugi dan zbog toga boli glava i da nam frizura bude u kaosu. Nekada smo i jedno i drugo spremni žrtvovati. Sada ispada da postoji još jedna posljedica spavanja s mokrom kosa koja je malo odvratna. Možda te ona potakne da napokon prestaneš s ovom lošom navikom. Ispada da ti se može stvoriti gljivična i bakterijska infekcija ako spavaš s mokrom kosom!

Frizure s trakom za kosu Nose se trake za kosu – pogledaj 5 fora načina kako možeš nositi ovaj modni dodatak

Osim toga, može te početi i više svrbjeti tjeme, a može ti se pojaviti i perut. Iako na prvu zvuči kao jedna od babljih priča koje su stvorene za zastrašivanje, dermatolozi su za Glamour potvrdili da je ovo stvarno istina i da nam se mogu stvoriti i gljivična i bakterijska infekcija zbog spavanja s mokrom kosom.

Kada spavaš s mokrom kosom tako ćeš ju i više oštetiti i ona će ti više pucati. Kada ti je mokra kosa na jastuku, to je savršeno mjesto za stvaranje gljivica. Tu im je lijepo toplo i ima vlage. Na tjemenu ti se tako mogu uhvatiti gljivice i dovesti do iritacije kože, ali čak i do infekcije. Neki misle da imaju perut, a to je zapravo jedan od znakova da imaš ovakvu gljivicu. Ukoliko ne spavaš s mokrom kosom, onda si bez brige.

Ipak, ako spavaš s mokrom kosom i vidiš da ti tjeme ima nekih ovakvih problema, najbolje je posjetiti dermatologa. Da bi ipak izbjegla ovo, samo peri kosu ranije da ti se dobro osuši ili ju suši s fenom po nekoliko puta i fokusiraj se na dio oko tjemena.

Slika nije pronađena Kako da ti kovrče stoje cijeli dan? Uz ovih 7 savjeta ti se kosa neće izravnati tako brzo kao inače

mokra kosa spavanje s mokrom kosom posljedice problemi zašto ne spavati s mokrom kosom

Još vijesti