kućni ljubimac

Kreni redom i do kraja liste ćeš se osjećati kao nova osoba. Ili odaberi onu aktivnost koja je tebi najdraža i drži se nje svaki dan kada dođeš doma iz škole ili s faksa. Učenje i zadaća stignu pričekati da se ti najprije malo opustiš.

Iako se nastavljamo stresirati i kada dođemo doma, jer počne nas brinuti kako sve stići napraviti i što s testom ili ispitom koji je sljedeći tjedan, a mi još nismo niti taknuli knjigu. Od silnog zabrinjavanja zaboravimo udahnuti i malo se smiriti. Obično će ti biti puno lakše nastaviti se baviti obavezama dalje ako se nakon škole ili faksa najprije malo opustiš. Najviše će nas otići spavati, ali to nekada radi protiv nas i kasnije se više ne možemo razbuditi. Zato ti donosimo 9 jednostavnih i brzih načina kako se odstresirati nakon dana koji te ubio u pojam.

1.Otiđi u šetnju ili na trčanje na kojih pola sata

Ne moraš ići daleko ili na neku dugu šetnju. Čak niti bez razloga, već otiđi do dućana, ali onog koji ti je dalje, ne najbliži. Ili mami treba nešto ili tebi, uvijek je tako. Ovo će ti pomoći da se malo smiriš i razbistriš glavu.

2.Pročitaj koje poglavlje svoje omiljene knjige

Samo nemoj zaglaviti u čitanju i ostati satima uz knjigu. Nagradi se dodatnim čitanjem kada obaviš ostatak obaveza za taj dan. Oni koji redovito čitaju znaju koliko ovo može pomoći kod opuštanja. I ne, ne mislimo na čitanje lektire.

3.Popij čaj i pogledaj epizodu nekog sitcoma

Topli čaj od primjerice kamilice može biti baš ono što ti treba, pogotovo ako si se i smrznula dok si došla doma. Uz to si pogledaj jednu epizodu neke humoristične serije, jer one najčešće traju oko pola sata i to ti je taman mala pauza i punjenje baterija da možeš dalje.

4.Ispuni svoj bullet journal

Ako si bila popodne u školi i navečer ti treba odmor prije nego se baciš na pisanje zadaće, ovo je nešto što će te zabaviti. Bullet journali su veliki hit trenutno i ako i ti imaš jedan, znaš koliko je zadovoljavajuće ispunjavati ga.


5.Pusti svoju omiljenu pjesmu

Glazba itekako pomaže kod opuštanja. Odaberi nekoliko omiljenih pjesama, stavi slušalice, zatvori vrata sobe i razbacaj se. Nema lijeka kao što je ples.

6.Napravi par vježbi

Nekada je i razgibavanje baš ono što nam treba nakon što smo dobar dio dana sjedili. Ako ti vježbanje nije noćna mora, kraći set vježbi će te sigurno opustiti puno više nego da si otišla odspavati.

7.Mazi se s kućnim ljubimcem

Kućni su ljubimci izvor sreće! Onaj osjećaj kad se vratiš doma i pas te sretno dočeka i počne skakati oko tebe…instant sreća.


8.Ostani nakon škole s frendicama na kratkoj kavi

Ako svi imaju vremena, ostanite još malo u gradu prije povratka kući i sjednite negdje na kavu. Tračanje s frendicama je idealna aktivnost za zaboraviti na dan koji te izmučio.

9.Vrući tuš ili kupka

Pogotovo ako taj dan ne planiraš više nigdje ići, možeš se već po povratku doma istuširati i odjenuti u udobnu odjeću ili pidžamu. Pusti toplu vodu da malo dulje teče i pokušaj se opustiti. Još ako imaš vremena za pjenušavu kupku – idealno!

Pogledajte još:

Kako izbjeći stres prije ispita ili odgovaranja? Dan prije napravi ovih 6 stvari

Pet stvari koje najviše usrećuju ljude i smanjuju nam stres: Bolje su čak i od ljubavi ili ljubljenja

Bobičasto i orašasto voće, naranče, šparoge i tamna čokolada opuštaju i ublažavaju stres

stres naporan dan Opuštanje kako se opustiti odstresirati se