Jutarnja rutina

Bez obzira na tvoje ciljeve mršavljenja, gubitak kilograma ponekad može izgledati nemoguće. Međutim, gubitak nekoliko kilograma ne mora nužno uključivati potpunu preobrazbu tvog trenutnog načina prehrane i načina života. Zapravo, uvođenjem nekoliko malih promjena u jutarnjoj rutini možeš izgubiti višak kilograma.

Plank Najbolje doba dana za vježbanje ako želiš izgubiti kilograme – jutro, popodne ili večer?

1. Doručak s visokim udjelom proteina
Doručak se smatra najvažnijim obrokom dana. Ono što pojedeš za doručak može postaviti ton za cijeli dan. Visok unos proteina za doručak može pomoći u smanjenju žudnje za hranom i poticanju gubitka težine. Studije su pokazale da visokoproteinski doručak može smanjiti žudnju nakon obroka i pomoći u smanjenju unosa masti. Da bi započela dan na pravi način, razmisli o uključivanju izvora proteina poput jaja, grčkog jogurta, svježeg sira, orašastih plodova i sjemenki.

2. Pij dovoljno vode
Početak dana s čašom ili dvije vode jednostavan je način gubitka težine. Voda može povećati potrošnju energije tijela, tj. broj kalorija koje tvoje tijelo sagorijeva. Povećanje unosa vode može također smanjiti apetit i unos hrane. Istraživanja su pokazala da su djevojke koje su povećale unos vode izgubile dodatnih 2 kilograma tijekom godine, bez drugih promjena u prehrani ili tjelesnoj aktivnosti.

via GIPHY

3. Vaganje svako jutro
Stanje na vagi svako jutro može biti učinkovita metoda za povećanje motivacije i poboljšanje samokontrole. Studije su pokazale da ljudi koji se svakodnevno važu gube više kilograma u usporedbi s onima koji to rade rjeđe. Redovito vaganje također može potaknuti zdrave navike i ponašanja koja podržavaju gubitak težine. Da bi dobila najbolje rezultate, izmjeri svoju težinu odmah nakon buđenja, nakon odlaska na WC i prije nego što pojedeš ili popiješ bilo što.

4. Izloži se Suncu
Razmicanje zavjesa kako bi sunčeva svjetlost ušla u tvoj prostor ili provođenje nekoliko minuta na otvorenom svako jutro može potaknuti gubitak težine. Studije su pokazale da izloženost svjetlosti, posebno ultraljubičastom zračenju, može smanjiti debljanje kod osoba koje konzumiraju visokokaloričnu prehranu. Također, dobivanje dovoljno vitamina D iz sunca može ubrzati gubitak težine.

via GIPHY

5. Budi svjesna sebe
Svjesnost je praksa koja uključuje potpuno usredotočenje na trenutak i svjesnost svojih misli i osjećaja. Ova praksa je pokazala da potiče gubitak težine i potiče zdrave prehrambene navike. Odluke temeljene na svjesnosti su ubrzale gubitak težine i smanjile prejedanje. Prakticiranje svjesnosti je jednostavno - probaj provesti pet minuta svako jutro sjedeći udobno u mirnom prostoru i poveži se sa svojim osjetilima.

Vježbanje Osobni trener hollywoodskih zvijezda otkriva tajne kako izgubiti onih par kilograma viška

6. Uključi malo vježbe
Fizička aktivnost odmah ujutro može potaknuti gubitak težine. Istraživanja su pokazala da je vježbanje ujutro povezano s većom sitosti. Također, vježbanje ujutro može pomoći održavanju stabilne razine šećera u krvi tijekom dana.

7. Pakiraj ručak
Planiranje i pakiranje ručka unaprijed može biti jednostavan način donošenja boljih prehrambenih odluka i poticanja gubitka težine. Planiranje obroka je povezano s boljom kvalitetom prehrane, većom raznolikošću u prehrani i manjim rizikom od pretilosti. Također, dokazano je da je češće konzumiranje domaćih obroka povezano s boljom kvalitetom prehrane i smanjenim rizikom od prekomjerne tjelesne težine. Pokušaj odvojiti nekoliko sati jedne večeri tjedno kako bi planirala i pripremila obroke, tako da ujutro možeš jednostavno uzeti svoj ručak i krenuti.

via GIPHY

8. Spavaj duže
Odlazak na spavanje ranije ili postavljanje alarma kasnije kako bi dobila više sna može pomoći u gubitku težine. Istraživanja su pokazala da nedostatak sna može biti povezan s povećanim apetitom. Ograničenje sna povećava glad i žudnju, posebno za visokokaloričnom hranom. Uspostavljanje zdravog rasporeda spavanja ključno je za gubitak težine, zajedno s uravnoteženom prehranom i vježbanjem. Kako bi postigla najbolje rezultate, ciljaj na najmanje osam sati sna svake noći.

9. Promijeni način putovanja
Iako vožnja može biti najpraktičniji način prijevoza do škole ili faksa, možda nije najbolja opcija za tvoju liniju. Hodanje, vožnja bicikla ili korištenje javnog prijevoza može biti povezano s manjom tjelesnom težinom i smanjenim rizikom od debljanja. Promjena načina putovanja čak i nekoliko puta tjedno može biti jednostavan način ubrzavanja gubitka težine

via GIPHY

10. Započni praćenje unosa hrane
Vođenje dnevnika hrane kako bi pratila što jedeš može biti učinkovit način za ubrzanje gubitka težine. Vođenje dnevnika hrane povezano s većim gubitkom težine. Pokušaj koristiti aplikaciju ili jednostavno papir i olovku kako bi zabilježila što jedeš i piješ, počevši od prvog obroka dana.

Uvođenje nekoliko malih promjena u jutarnje navike može biti jednostavan i učinkovit način gubitka težine. Da bi postigla najbolje rezultate, osiguraj si kombiniranje ovih jutarnjih navika s uravnoteženom prehranom i zdravim načinom života.

Na vagi Stvari koje mora čuti svaka cura koja je opsjednuta svojom težinom - 6 velikih istina

mršavljenje gubitak kilograma debljanje jutarnja rutina

Još vijesti