Plank

Znanstvenici misle da su istraživanjima uspjeli doći do odgovora kada je u danu najbolje vježbati ako želiš izgubiti kilograme. Iako je dobro vježbati bilo kada, oni tvrde da se ovako najbrže sagorijevaju masne naslage.

Ljeto dolazi, a za neke to znači da kreću raditi na svom tijelu i da žele izgubiti onih nekoliko kilograma viška koji su se nakupili preko zime. Ne bi si trebala stvarati pritisak da za ljeto trebaš izmršaviti, no svakako je zdravo redovito vježbati i paziti na prehranu. Ako je tvoja motivacija za to da bolje izgledaš na ljeto, to je u redu.

Vježbanje Osobni trener hollywoodskih zvijezda otkriva tajne kako izgubiti onih par kilograma viška

Znanstvenici iz Švedske misle da su uspjeli doći do jedne informacije koja će ti pomoći u gubljenju kilograma. Kako piše Daily Mail, misle da su uspjeli skužiti kada je to najbolje u danu vježbati za najučinkovitije gubljenje kilograma. Ujutro! Istraživanje je provedeno na miševima, ali eksperti kažu da bi isto trebalo djelovati i na ljude.

Navodno, ako se vježba odmah ujutro, to pomaže radu metabolizma i on radi brže, što je bitno za mršavljenje. Kada se usporedilo vježbanje ujutro i navečer, iako su oba dala rezultate, bolje su rezultate bile na onim subjektima koji su vježbali ujutro. Pošto im je brže radio metabolizam, izgubili su više kalorija. To ne znači da moraš vježbati odmah čim ujutro otvoriš oči, ali je definitivno bolje nekada u tim ranijim ili kasnijim jutarnjim satima.

Cura vježba Nećeš postići rezultate ako forsiraš težak trening u jednom danu – tajna je u tome koliko često vježbaš

Vježbanje mršavljenje kada je najbolje vježbati Doba dana za gubljenje kilograma Istraživanje

Još vijesti