Jennifer Aniston, Beyonce, Madonna

Mnoge od naših omiljenih slavnih osoba imaju nevjerojatne figure, ali jednostavno ih ne možemo pripisati "dobroj genetici". Istina je da ove zvijezde naporno rade kako bi ostale vitke - kako u smislu vježbanja tako i prehrane.

Girl Dinner S TikToka stiže trend koji promiče kontroverzna uvjerenja o tome što bi cure trebale večerati

Postoje neki celebovi koji slijede prilično restriktivne dijete. Drugi su privremeno pratili lude detoksikacije ili stroge dijete s jednom vrstom hrane u pokušaju da brzo skinu kilograme. Neke od ovih popularnih dijeta ne samo da su iznimno opasne, nego garantiraju da ćeš prestankom njihovog primjenjivanja nakupiti gotovo duplo više kilograma!


1. Hrana za bebe
Zvuči nevjerojatno, zar ne? No, činjenica je da slavne osobe poput Jennifer Aniston, Lady Gage i Gwyneth Paltrow pokušavaju održati vitku figuru jedući hranu koja je namijenjena bebama. Tracy Anderson, poznati trener, osmislio je ovu dijetu koja uključuje konzumiranje velike količine dječje hrane tijekom dana. Problem je što odraslo tijelo ne može adekvatno funkcionirati samo na takvoj prehrani, a nedostatak esencijalnih hranjivih tvari može ozbiljno ugroziti tvoje zdravlje.

via GIPHY


2. Potpuno čišćenje
Beyonce je možda izgledala besprijekorno u filmu Dream Girls nakon što je skinula 20 kilograma koristeći ovu ekstremnu dijetu, ali to nije bio bez ozbiljnih posljedica. Zamisli provesti 10 dana pijući samo limunadu od limunovog soka, javorovog sirupa i crvene paprike, dok istovremeno uzimaš laksative. To može dovesti do ozbiljnog gubitka mišićne mase, slabosti i potencijalno trajnih šteta po tvoje tijelo.

3. Jedenje kolačića
Možda si čula za Snooki, američku TV zvijezdu, koja je privukla pažnju kada je smršavila koristeći dijetu s kolačićima. Ideja zvuči primamljivo – jesti smo kolačiće, njih 6 dnevno, i gledati kako kilogrami nestaju. No, ograničavanje se na tako malen broj kalorija može uzrokovati ozbiljne probleme s tvojim metabolizmom i općim zdravljem.

via GIPHY


4. Makrobiotička dijeta
Možda zvuči zdravo jesti prirodnu, organsku hranu, ali kada se ta dijeta pretvori u ekstremno ograničavanje od svega što je ljudskom tijelu potrebno, možeš završiti s manjkom važnih hranjivih tvari poput kalcija, proteina i vitamina. Slavne osobe poput Madonne, Gwyneth Paltrow, Julie Roberts i drugih pokušavaju s ovom dijetom, ali često zaboravljaju na dugoročne posljedice po svoje zdravlje.

5. Obojana dijeta
Christina Aguilera možda slijedi dijetu koja je zasnovana na bojama, ali dugoročno gledano, ova dijeta može dovesti do manjka raznolikosti u prehrani i nedostatka važnih hranjivih tvari. Zamisli si da jedeš samo hranu određene boje svaki dan, a zatim mijenjaš boje svakog dana u tjednu. Na primjer, možeš imati dan kada jedeš samo bijelu hranu poput banana, cvjetače i luka, a sljedeći dan možeš preći na crvenu hranu kao što su rajčice i crvena paprika. Iako to može izgledati zanimljivo i možda čak i pomalo kreativno, dugoročno ograničavanje na tako specifične namirnice može dovesti do manjka raznolikosti u prehrani i nedostatka važnih hranjivih tvari.

Margot Robbie kao Barbie Svi misle da je Margot bila na "Barbie-dijeti", no ona je uživala u hrani koja je i nama omiljena

 

 

Dijeta dijete slavnih gubitak kilograma mršavljenje debljanje nezdrava dijeta beyonce Jennifer Aniston madonna

Još vijesti