Vježbanje

Ići na razne dijete nije baš najbolja ideja. Iako će ti one pomoći brzo izgubiti kilograme, isto tako oni će se vratiti čim prestaneš s tom dijetom. Da ne spominjemo i da je većina njih nezdrava. Pogotovo za mlađe cure. Hollywoodski osobni trener ima savjete koji su puno bolji.

Pokušati skinuti koji kilogram i živjeti što zdravije je zapravo dobra odluka, sve dok ne postane opsesija i dok zbog toga ne počneš ugrožavati svoje zdravlje. Nemoj odlaziti u ekstreme jer to nije niti potrebno. Krenula je nova godina i za mnoge je jedna od odluka koju su donesli bila i ta da će smršavjeti i da će redovito vježbati, kao i uvesti neke zdrave navike. U teretanu će se ići par tjedana, a onda opet sve po starom. Kako ove godine zapravo napokon napraviti neku razliku i početi gubiti kilograme na zdrav način te usput uvesti neke zdrave i dobre navike u svoj život. Otkrio je za The Every Girl osobni trener Hollywoodskih zvijezda Corey Calliet. Ovo je njegovih glavnih 6 savjeta za gubljenje kilograma bez drastičnih promjena.

1.Hrani tijelo pravim namirnicama
Nemoj se izgladnjivati, samo jedi kvalitetnije. Nema potrebe da preskačeš obrok, jedi nešto zdravije i hranjivije. Umjesto čipsa grickaj jabuku ili koji badem – i da, znamo da nije isto, ali ako želiš izgubiti kilograme, neke ćeš promjene morati uvesti. Pusti brojanje kalorija i samo počni jesti više voća i povrća, a manje slatkog i kruha. Gledaj da tvoja prehrana sadrži od svega pomalo.

2.Pij vodu
Koliko god piješ vode u danu, sasvim je sigurno ne piješ dosta. Tijelo nam nekada zabunom misli da je gladno, a zapravo je dehidrirano. Zbog toga je bitno svaki dan popiti i po nekoliko litara vode. Idealno je da kreneš s ispijanjem vode već čim se probudiš i da tada popiješ čašu vode.

Cura vježba Nećeš postići rezultate ako forsiraš težak trening u jednom danu – tajna je u tome koliko često vježbaš

3.Doživi što jedeš
Nemoj samo jesti sve što ti dođe pod ruku i raditi 100 drugih stvari dok jedeš. Tako ćeš vjerojatno pojesti i više nego što tvom tijelu treba jer nećeš primijetiti da si se zapravo već najela. Corey savjetuje da kada jedeš, sjedneš i jedeš. Da slušaš svoje tijelo i kada ti kaže da je sito, da tu staneš. Stavljaj si malo po malo na tanjur, a ne odjednom cijelo brdo hrane.

4.Pronađi načine u danu kako se malo više kretati
Umjesto da ideš liftom, idi stepenicama. Umjesto da ideš jednu stanicu tramvajem, prošeći. Umjesto tri epizode serije, pogledaj dvije i napravi krug po kvartu. Pronađi neke usputne načine u danu kako se barem malo više kretati. Ubacuj kretanje u svoju svakodnevicu na ovaj način. Što više kretanja, to bolje. Super je navika svaki dan otići prošetati!

Masne naslage na trbuhu Nikako se ne možeš riješiti masnih naslaga na području trbuha? Evo 8 razloga zašto!

5.Smanji stres
Stres je krivac za mnogobrojne probleme pa čak i dobivanje kilograma. Nije uvijek moguće izaći iz stresne situacije, ali moraš zato naučiti kako se opustiti. Stres će napraviti kaos našem metabolizmu. Za nekoga će opuštanje biti bavljenje jogom, za nekoga slušanje glazbe, a za nekoga pričanje s frendicom. Što god je za tebe, to radi svaki dan.

6.Naspavaj se
Ne podcjenjuj moć dobrog i kvalitetnog spavanja. Minimalno 8 sati sna je potrebno da bi se naspavala kako treba. Ako imaš manjak sna bit ćeš gladnija i tijelo će ti drugačije funkcionirati, pohranjivat će masne naslage na druge načine i više se debljati. Cijeli će ti metabolizam lošije raditi ako si non stop neispavana i umorna. Nije bitno kada ideš spavati, bitno je samo da stigneš odraditi tih 8 sati.

Vježbanje skidanje kilograma mršavljenje savjeti osobnog trenera trend hollywoodskih zvijezdi zdravije tijelo zdravo mršavljenje

Još vijesti