Prijateljice

Lubenica je mnogima najdraže ljetno voće. Ako te nešto može osvježiti tijekom vrućih, ljetnih dana, onda je to definitivno lubenica! No, ne bi se smjela natrpavati s njom.

Prefina, ukusna i osvježavajuća lubenica. Mnogi je obožavaju, a kako i ne bi kada je preukusna. No, prekomjerno konzumiranje lubenice može dovesti do loših nuspojava o kojima nikada ne bi ni razmišljala. U pitanju su ozbiljni problemi koje lubenica može napraviti u tvojem tijelu, kako navodi NDTV Food.

1.Može uzrokovati probavne tegobe
Ukratko rečeno – od prevelike količine lubenice možeš dobiti proljev. Iako je ona jako zdrava i puna vitamina, u sebi sadrži posebnu vrstu šećera koja potiče rijetku stolicu i probleme s plinovima.

2.Naglo povećava razinu glukoze
S obzirom na to da je voće, lubenica je puna prirodnih šećera koji su zdraviji i puno bolji izbor od onih umjetnih u slatkišima. No, upravo ti zdravi šećeri koji su jaki mogu povećati razinu glukoze, zato je ne bi smjela jesti u velikoj količini svaki dan.

via GIPHY

 

3.Povećava rizik za upalu jetre pogotovo kada se miješa s alkoholom
Iako mnogi vole kombinaciju lubenice i alkohola, to je jedno veliko ne! Opće je poznato da alkohol utječe na jetru, a utječe na nju pogotovo u kombinaciji s lubenicom.

4.Može uzrokovati pretjeranu hidrataciju
Glupo zvuči, ali možeš doći do pretjerane hidratacije zbog lubenice. Ona je puna vode, a ako se taj višak vode ne izbaci iz tijela, postoji mogućnost da dođe do povećanja volumena krvi. To ćeš primijetiti ako ti noge otiču, osjećaš iscrpljenost i umor.

via GIPHY

 

5.Kardiovaskularni problemi
Ako osjetiš nepravilno kucanje srce ili da imaš slab puls – to je zbog lubenice. Lubenica je puna kalija, a upravo prevelika količina kalija dovodi do kardiovaskularnih problema zato izbjegavaj veće količine lubenice.

Pogrbljenost Često slušaš o tome kako si pogrbljena? Postoji način kako to još uvijek možeš popraviti

Slika nije pronađena Test koji pokazuje hoćeš li dugo živjeti – sve što trebaš je stajati na jednoj nozi

lubenica #zdravlje loše stvari pretjerano jedenje lubenice Ljeto Voće

Još vijesti