Slika nije pronađena

Napokon nam je došlo i proljeće! Ono pravo, kada su dani toliko lijepi da nam bude žao i trenutak provesti u kući. Naravno, dok šećemo moramo nešto i prigricnuti, a nakon što pročitaš ovo do kraja, do kraja ljeta ćeš jesti samo voće i povrće!

via GIPHY


Svi znamo da su voće i povrće dobri za naše zdravlje jer je to nešto s čime nas mame gnjave otkako se rodimo. No, jesi li znala da nam skoro svako u nečemu posebno pomaže da budemo što ljepše? Naravno, možeš uvijek napraviti smoothie pa ubaciti sve u jedan mix i onda imaš 'beauty' napitak, ali ako s nečime posebno imaš problema, skrolaj dalje i pronađi se!

Jagode

Omiljeno voće Salme Hayek koje, osim što super izgleda na slikama i fino je, pomaže tome da ti zubi postanu bjeliji! Postoji hrpa preparata koji izbjeljuju zube, no skoro pa svi oštećuju tvoje zube, dok s jagodama nema nuspojava! Izbjeljuju zube zato što sadrže kiseline dovoljno jake da ti očiste zube, ali dovoljno blage da ti ne oštete zubnu caklinu.

via GIPHY


Naranče

Jedno od rijetkih voća koje imamo priliku jesti skoro pa cijelu godinu, a gotovo nikada to ne radimo. Stvarno bi trebali ubaciti naranču u svoj dnevni meni, s obzirom na to da nam ona pročišćuje ten. Zbogom aknama i crvenilu, a sve to samo zahvaljujući naranči na dan! I naravno, kako je puna vitamina C, imunitet će ti ojačati, što znači da nema više prehlada po sunčanim danima!

via GIPHY


Ananas

Sigurno si vidjela onu sliku na kojoj piše: 'be like a pineapple, stand tall, wear crown and be sweet on the inside'. Osim što nam je ananas i #lifegoal, navodno pomaže i pri rastu grudi! Možda ti grudi neće doslovno narasti, ali će ti se učvrstiti te će dobiti ljepši oblik, zbog čega će vizualno izgledati veće! Još ako budeš radila neke od vježbi za oblikovanje grudi, vjeruj nam, na plaži će se svi okretati za tobom!

via GIPHY


Mrkva

Ne žele svi imati dugu kosu jer ona donosi puno obaveza sa sobom, ali cure koje pokušavaju na sve moguće načine natjerati kosu da čim prije naraste – imamo nešto za vas. Mrkva navodno poboljšava vid (ili su nam tako govorile naše bake i mame), ali i definitivno pomaže pri rastu kose! Ako počneš sada jesti po mrkvu na dan, i koža će ti se pripremiti za ljeto i svakodnevno izlaganje na suncu!

via GIPHY


Voliš li i inače jesti voće i povrće? Koje ti je omiljeno?

Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Bobičasto i orašasto voće, naranče, šparoge i tamna čokolada opuštaju i ublažavaju stres

Lubenica: Smršavi i očisti tijelo s ovim najsavršenijim ljetnim voćem

Recept za zdravlje - formula koja će ti reći koliko vode moraš popiti na dan

ljepota #zdravlje Prehrana Povrće Voće

Još vijesti