Pogrbljenost

Problem nepravilnog držanja ili pogrbljenosti je danas vrlo čest. Najčešće do toga dolazi zbog gledanja u ekran od mobitela i sjedilačkog načina života, a ujedno se i premalo krećemo.

Sigurno često čuješ od mame ili tate kako imaš nepravilno držanje. Ako ti nisi taj slučaj, onda si definitivno velika sretnica jer danas problem s pogrbljenošću imaju mnogi mladi. Iako to ne boli, nije lijep položaj, a i zbog toga bi mogli snositi veće bolove u starosti. Do pogrbljenosti dolazi zbog nepravilnog držanja, a danas ponajviše zbog mobitela u kojeg stalno buljimo, pa nam je samim time vrat u tom spuštenom položaju. Problem nepravilnog držanja se ne može riješiti za jedan dan, ali ovaj doktor je otkrio način kako možemo poraditi na tome da nam se to barem malo popravi.

U videu je spomenuo da na taj isti način i možemo provjeriti imamo li pravilno ili nepravilno držanje. Sve što trebaš napraviti je ustati i opustiti se, kao što inače stojiš dok ne razmišljaš o držanju. Zatim provjeriš svoje ruke i palce na rukama – ako su oni okrenuti više prema unutra, to znači da je tvoje držanje loše. No, kao što je napomenuo, to možeš popraviti na način da dok hodaš pripaziš na to da palčeve, ali i djelomično ruke okrećeš prema van, a ne da su ti okrenuti prema tijelu. Na taj način se automatski ravnaju i ramena i dolaze u položaj u kojem bi zapravo i trebala biti!

Djevojka na plaži Nismo ni svjesni da si svakodnevno uništavamo kosu: 7 groznih navika kojima ju oštećujemo

Slika nije pronađena Test koji pokazuje hoćeš li dugo živjeti – sve što trebaš je stajati na jednoj nozi

savjeti problem nepravilnog držanja pogrbljenost trik #zdravlje

Još vijesti