Hrana

Velika većina fotki koju objavljujemo na društvenim mrežama je hrana i piće. Bilo da smo sami nešto napravilo i hoćemo se pohvaliti, jedemo nešto u restoranu ili smo u zimskim mjesecima na Advent, svako toliko vidimo fotke kako netko nešto fino jede. Evo kako da i tvoje fotke hrane budu uvijek što bolje.

Želiš da svi vide koliko dobro izgleda to što jedeš, ali nekako kao da ne možeš uhvatiti ono nešto i na fotki uopće ne izgleda ni upola dobro kao uživo. Nekada se dogodi da jednostavno ne možemo uhvatiti hranu da izgleda tako dobro na fotkama. Ono što možeš tada napraviti je promijeniti ideju i pofotkati drugačije nego što si zamislila prvi put. Pitanje je samo kako. Da se sljedeći put ne pitaš previše i ne trošiš previše vremena na fotkanje hrane (jer ipak, treba ju u pojesti), donosimo ti nekoliko ideja koje možeš upamtiti za ubuduće i iskoristiti kada ćeš sljedeći put fotkati neku hranu. Ovako će izgledati top!

1.Uhvati i trenutak, ne samo hranu, neka se vidi i pozadina

 

 

Gdje god da jesi kada jedeš, ako je neka lijepa pozadina ispred tebe, uhvati i nju u kadar. Bilo da si u nekom fora restoranu, na Adventu punom lampica i ukrasa ili u parkiću, a ispred tebe je cvijeće i fontana. Neka se vidi i okolina, ne mora biti samo hrana – i dalje će ona biti u fokusu.

Advent u Zagrebu Gdje se fotkati na Adventu u Zagrebu? Pogledaj najljepših 10 lokacija kao stvorenih za fotku

2.Fotkaj iz ptičje perspektive

 

 

Najbolje je fotkat hranu odozgora, iz ptičje perspektive. Na taj će način u većini slučajeva ispasti najbolje. Neće biti bitno što je oko tebe, ako nije ništa posebno. Čak i da stol nije ništa posebno, nije bitno, barem ćeš imati jednoličnu pozadinu zbog koje će hrana biti u fokusu.

3.Fotkaj se kako jedeš

 

 

U kadru možeš biti i ti kako jedeš. Ili dok držiš hranu. Nekada će to biti bolja opcija pogotovo ako je u pitanju neka hrana koja se jede „na cesti“, točnije nešto što si uzela za van i jedeš putem.

4.Drži u ruci hranu prema kameri

 

 

Zaokreni ruku i pokaži hranu direktno u kameru. Približi ju i neka svi vide koliko dobro izgleda. Ovo je ideja za one situacije kada ti je pozadina nikakva, a fotka odozgora ne pokazuje koliko je stvarno fino. Ovako ćeš ju uhvatiti sa strane, ako joj je to bolji kadar.

5.Nemoj slikati samo svoju hranu, neka bude u kadru i od frendice

 

 

Nekada će ispasti fotka bolje ako u kadar staviš malo više toga, u ovom slučaju i hranu od frendice. Pogotovo ako je manji stol na kojem jedete. Teško ćeš ju izrezati, pa zašto ju ne uključiti?

Wednesday Addams Poze za selfije koje možeš kopirati od Wednesday Addams: Neka od ove 4 za sljedeću fotku

6.Pokaži koliko uživaš

 

 

Ne moraš izgledati predivno i ulickano. Na fotkama s hranom nekada možeš izgledati i neuredno i pokazati kako jedeš i uživaš. Pa što onda ako ti špagete lete na sve strane ili si se zamazala po licu s ketchupom iz burgera, to će samo fotki dati šarm i simpatičnost.

fotkanje Hrana kako poslikati hranu fotke hrane izgleda što bolje na fotki instagram ideje za fotkanje hrane što jedeš

Još vijesti