Slikanje selfija

Selfiji su nam postali toliko normalna stvar i nešto što radimo u bilo kojoj situaciji i na bilo kojem mjestu da nekada niti ne shvaćamo da ono što radimo možda i nije u redu. Postoje neke situacije i mjesta gdje bi ipak trebala spremiti mobitel i fotkati se.

Koliko god da htjela svojim pratiteljima na društvenim mrežama reći gdje si i što radiš ili kako dobro izgledaš, postoje neke situacije kada to nije u redu. Iako ne postoje službena pravila, pristojno ponašanje bi nalagalo da se na nekim lokacijama i u nekim situacijama trebaš suzdržati od fotkanja selfija. U tim prilikama to jednostavno nije lijepo i pokazuješ svojim ponašanjem da nemaš poštovanja. Uz to, tu su i neke situacije kada je to jednostavno preopasno. Zato ako i jesi, nemoj više na ovim mjestima slikati selfije ili fotke outfita. To nisu lokacije za takvo ponašanje, za tvoje dobro i dobro drugih.

Uki Q Uki Q podijelila savjet kako pozirati za fotku – ovo je po njoj najbolja poza koja postoji

1.Koncentracijski logori/spomenici u čast žrtvama Holokausta/bilo kakvi slični spomenici neke tragedije
Iako ti vjerojatno nemaš loše namjere, ovo će izgledati kao da se ismijavaš s tim i ne shvaćaš važnost i tragediju koja se dogodila. Mnogi ove lokacije doživljavaju kao turistička odredišta, a oni su zapravo spomenici.

2.Selfi na safariju s lavom
Znamo da zvuči primamljivo imati selfie s lavom ili nosorogom, definitivno kul, ALI, opasnije je nego što misliš. U jednom se trenutku lav čini tako daleko, u drugom jedva spasiš živu glavu.

3.Nagnuti se kroz prozor auta koji vozi
Ugrožavaš sebe, vozača auta u kojem se voziš i druge vozače na cesti. Jako nepromišljeno i nepristojno. Pogotovo na bržim cestama!

4.Na vrhu vlaka
Već su se previše puta dogodile priče koje su završile u crnoj kronici novina, a koje su započele s ovakvom idejom. Ovo je put k tragediji. Veliko NE.

5.Na groblju/na sprovodu
Dvije situacije kada je nepristojno slikati selfie ili slikati sebe. Ne treba puno objašnjavati, sigurno ti je jasno. Ako si se ikada i naslikavala u ovakvim situacijama, više nemoj.

6.Na rubu litice
Tlo ti je čvrsto pod nogama i ne može se ništa dogoditi. Ili to ti samo tako misliš. Ovo je još jedna od onih situacija o kojima možeš povremeno čitati kako je netko išao poslikati selfie i pao s litice. Nisu izmišljene priče i niti jedan pogled nije vrijedan toga.

7.Na nudističkoj plaži
Ako ti nemaš problema s objavljivanjem golišavih fotki, ne znači da i drugi ljudi tamo razmišljaju isto. Samo zato što su na plaži bez određenih dijelova badića, to ne znači i da je pristojno ili okej slikati ih. Čak i kada je netko na običnoj plaži bez primjerice gornjeg dijela bikinija – ne! Slikaj sebe, ali nemoj da se netko vidi u pozadini. Ako ne možeš izbjeći ljude u pozadini, bolje ne fotkati ništa.

Slika nije pronađena Kul poze za tvoje selfije ispred ogledala – evo kako stajati ili gdje s rukama! Predlažemo ove 4

8.Dok voziš auto/motor/bilo što
Nemoj biti ona osoba u prometu koja će ugrožavati tuđe živote. Da, sretna si jer imaš napokon vozačku, razumljivo, ali onda se pofotkaj u autu dok je na parkiralištu. Nikako ne u vožnji. Osim što ugrožavaš sebe, ugrožavaš i sve oko sebe. Sekunda je dovoljna da se dogodi nesreća.

9.U crkvi
Na misi nije niti vrijeme niti mjesto za slikat selfije. Čak i ako te roditelji protiv tvoje volje potjeraju da ideš s njima na misu, i dalje, nije u redu. Ovo je jednostavno znak nepoštovanja. Ne moraš biti vjernik i možeš se predstavljati se kao ateist, ali svejedno se nemoj ovdje fotkati.

10.Na mjestu zločina gdje je istraga u tijeku
Bilo da si svjedočila nekoj takvoj situaciji ili si se pronašla u prolazu, ovo je još jedno mjesto gdje se ne bi trebala ići drugima pohvaliti selfijem. Možeš ometati istragu, a i nije baš lijepo prema osobama koje su žrtve u takvoj situaciji, kao i njihovima bližnjima.

Inspiracija za fotke s dečkom: 7 poza u kojima se možete fotkati i izgledati kao #couplegoals Par Samo se opustite i zabavite Selfie poljubac +4 Slatki zajedno

selfie fotkanje gdje se ne fotkati nisu lokacije za selfie Zabranjen selfie

Još vijesti