Slika nije pronađena

Gdje s kosom? Je li bolje smijati se ili imati ozbiljan izraz lica? Koja strana lica ispada bolje na fotkama? To su samo neki od hackova uz pomoć kojih možeš izgledati što bolje na fotkama, a sve su to male tajne kojima se svakodnevno koriste celebovi, bilo da je u pitanju fotkanje selfija, outfita ili nečeg drugog.

Nema celeba koji je otporan na uređivanje vlastitih fotografija, svi se vole malo 'popraviti', ali neke stvari ni dodatno uređivanje ne može popraviti. Bitno je i kako se pozira, kako je koji dio tijela okrenut i kakvi se rade izrazi lica, jer neke takve skroz jednostavne sitnice mogu na konačnom rezultati napraviti veliku razliku. Proučavanjem fotki nekih od najpoznatijih celebova koji na fotkama uvijek izgledaju savršeno, otkrilo se 8 trikova kojima se služe, a koje kod poziranja možeš početi koristiti i ti.

1. Škiljenje



Ovo je jedan od novih trendova kod poziranja, a koji celebovi vole koristiti. Kako bi izgledali zavodljivije i ženstvenije na selfijima često koriste metodu 'škiljenja'. Lagano suze oči kao da škilje prema suncu te se usnama lagano nasmiju, bez da same usnice prejako stisnu. Kada napraviš ovakvu facu, jagodice će ti se na licu malo podignuti i biti izraženije, a to je već neko vrijeme karakteristika lica koju svi žele dobiti, kako šminkanjem, tako i uređivanjem fotki.

2. Kosu prebaci na jednu stranu



Profić u poziranju za fotke, Kylie Jenner, ima nekoliko asova u rukavu koje voli koristiti, a jedan od njih je zabacivanje kose na jednu stranu. Umjesto da prebaciš malo kose na jednu i malo na drugu stranu, radije napravi razdjeljak na stranu i većinu kose prebaci. Tako će ti čeljust izgledati više definirano, dat ćeš licu lijepi okvir, a i kosa će ti izgledati dulje i bujnije.

3. Nasmij se očima



Poza koju vole koristiti modeli na profesionalnim fotkanjima, ali i u privatnom životu, je izraz lica na kojem se smiju, ali baš i ne. Usne ne pomaknu previše, već se njima lagano nasmiju, a kako bi osmijeh izgledao autentično, a ne namješteno, nasmiju se i očima, tako da lagano zažmire.

4. Pritisni jezik na nepce



U situacijama kada se nisi imala vremena našminkati i konturirati lice, trebaš se fotkati, a nisi zadovoljna njegovim izgledom bez dodavanja konture, ovo je trik koji će ti dobro doći. Pritisni jezik na nepce i nasmij se sa zatvorenim ustima. Tako će ti se jagodice podignuti i izgledati definirano, kao da si stavila konturu.

5. Fotkaj selfije odozgo



Ako nikako na selfijima ne možeš ispasti onako dobro kako to uspijeva Kim K., možeš pokušati i iskopirati njen trik. Umjesto da kada se fotkaš držiš kameru u ravnini s licem, podigni mobitel ili fotić u zrak i pofotkaj se iz gornjeg kuta. Ovako si sigurna da neće izgledati na foktama kao da imaš podbradak zbog lošeg osvjetljenja.

6. Punije usne



Trik zbog kojeg će ti usne na fotkama izgledati punije je jedan koji koriste brojni celebovi. Ova bi se tehnika mogla usporediti s duck faceom, samo što je ovo njegova puno blaža verzija. Napući lagano gornju usnu tako da pomakneš nosne mišiće prema dolje.

7. Smijanje



Kada napraviš facu za fotkanje na kojoj se umjetno smješkaš izgledaš čudno i ni malo kao celebovi? Nisi jedina, slaganje umjetnog osmjeha koji će izgledati lijepo i prirodno nije toliko jednostavno koliko se čini, ali dobra je vijest da možeš isprobati pozirati s pravim velikim osmjehom. Umjesto da lagano podigneš usne u osmjeh, nasmij se do kraja, razdvoji usne, pokaži zube i nabaci najveći osmjeh na svijetu.

8. Lijeva strana je uvijek ona bolja strana



Svi imaju svoju stranu lica za koju vjeruju da bolje izgleda i kada slikaju selfije, uvijek će okrenuti upravo nju. No, većina celebova uvijek će fotkati selfije tako da stave lijevu stranu lica u fokus. Istraživači sa Sveučilišta Wake Forest su proveli istraživanje čiji su rezultati pokazali da je lijeva strana uvijek atraktivnija.

Foto: Freepik/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

OPREZ! Ovo biste trebali znati prije nego uopće pomislite nekome poslati golišavu fotku

KVIZ: Koja je Instagram poza savršena za tebe i tvoju sljedeću fotku?

Jajetu ovo ne treba, ali tebi vjv treba – 14 poza za savršenu fotku na Instagramu

Poze celebovi selfie trikovi fotkanje

Još vijesti