Spavaća soba

Fascinantno je koliko brzo se soba može unerediti. Dovoljno je samo nekoliko stvari staviti na krivo mjesto, a izgleda kao da nije čišćena tjednima.

Iako ti se vjerojatno ne da dubinski čistiti sobu, postoje neke male sitnice koje možeš napraviti, a da ti ona odmah izgleda čišće i ljepše! Za sve te stvari ti je potrebno svega nekoliko minuta, a možeš ih raditi svakih par dana da ti soba stalno izgleda ekstra uredno. Zaista ne trebaš ulagati puno truda za ove stvari, pogotovo ako nemaš dovoljno vremena za napraviti dubinsko čišćenje kompletne sobe.


1.Baci nepotrebne detalje, vaze i dekoracije
Male sitnice po sobi mogu dati neuredan dojam. To su neke figurice, male posudice, pa čak i nakit koji ti stoji na polici. Minimalizam daje dojam čiste sobe, zato te sve nepotrebne stvarčice koje ti skupljaju prašinu ili baci ili pospremi kako bi imala čim više otvorenog prostora bez sitnica.

 

 

2.Pospremi odjeću sa stolice u ormar
Svi imamo taj stolac ili stolić zatrpan odjećom. Doslovno ti treba nekoliko minuta da tu odjeću ili baciš u pranje ili da ju posložiš u ormar, a soba će ti odmah izgledati puuuno urednije.

3.Zategni posteljinu na krevetu
Iako ti se čini glupo, pospremljen i uredan krevet daju skroz dimenziju spavaće sobe, s obzirom na to da je krevet jedan od najbitnijih elemenata sobe. Zato ga obavezno pospremi i dodatno zategni posteljinu ili deku na njemu kako bi izgledao kao iz kataloga!

 

 

4.Knjige na policama poredaj po veličini
Ne moraš imati OCD da bi knjige poredala po veličini. Takvo sortiranje nekih stvari dajem dojam organiziranosti, ali i čistoće sobe. Cijela polica s knjigama će ti skroz drugačije izgledati, naravno, u boljem smislu jer će svaka knjiga biti na svojem mjestu.

5.Papire sa stola pospremi u ladice
Svi imamo sto papira na radnom stolu koji tamo nepotrebno stoje tjednima. Zato sve te papire, svih veličina, pospremi u ladice da bi ti radna ploha bila slobodna i čista. Za to ti treba svega nekoliko minuta, a čini veliku razliku.

 

 

6.Vlažnom maramicom obriši police, elemente i stol
Prašine apsolutno uvijek ima, pa čak i kada ju ti sama ne vidiš. Zato vlažnim maramica prijeđi većinu ploha koje imaš u sobi, uključujući police, radni stol i druge elemente jer će ti soba odmah izgledati čišće bez te sitne prašine.

7.Upali svijeću za miris
Na kraju, bitan je i miris. Kada si napravila sve ove sitnice, obavezno upali svijeću da ti soba i lijepo miriše. Miris ima bitnu ulogu u svemu jer kada se osjeti lijep miris, soba automatski ima drugačiji dojam.

 

 

Sigurni smo da će ti soba imati puno drugačiji dojam nakon što središ ove stvari. Osim toga, mama ti više sigurno neće prigovarati da je soba neuredna!

Sobe Soba ti izgleda dosadno i bezveze? 6 različitih načina na koje ju možeš urediti

Spavaća soba Soba ti je postala dosadna? Probaj ovih 5 trikova i od sobe napravi svoj mali raj

soba Čišćenje urednost spavaća soba sitnice male stvari čine razliku

Još vijesti