Spavaća soba

Hvata te umor od iste, dosadne sobe u kojoj spavaš i budiš se svaki dan? Posebno sad kad je ljeto pa imaš više slobodnog vremena koje provodiš u cijelo tom kaosu. Ne brini, vrijeme je za promjene koje ti neće iz džepa izbiti sav džeparac.

Normalna je pojava u životu da se zasitiš onoga što uvijek izgleda isto i ne donosi ti promjene koje će te usrećiti i donijeti osvježenje. Često se to može dogoditi s prostorom u kojem provodiš dosta svog vremena kao što je to soba. Taj prostor koji je samo tvoj i pruža ti bijeg u svakom trenutku. Stoga ti donosimo trikove za preuređenje sobe uz koje ćeš još više uživati u svojim odajama.

1. Otkrij svoju estetiku

Ako pokušaš potražiti ideje za uređenje sobe primijetit ćeš da se sve one mogu svrstati u nekoliko kategorija koje se drže određene estetike. Neki možda malo više vole bajkovitu rasvjetu i romantični stil, a drugi slijede samo retro đir. Čak i ako još uvijek tražiš svoj stil, The Teen Mag. preporučuje da na Pinterestu potražiš spavaće sobe koje ti se najviše sviđaju i koje najviše odgovaraju tvojoj osobnosti. Spremi ih pa da kasnije znaš koji je krajnji cilj izgleda tvoje sobe.

 

 

2. Riješi se starog nereda

Da bi tvoja soba bila prostranija, a pritom i urednija, riješi se svih onih stvari koje više ne koristiš. One stvari koje su stare ili neispravne baci ili recikliraj, a onaj dio koji još uvijek može poslužiti doniraj i pokloni nekome. Ne samo da će ti soba biti urednija nego ćeš i napraviti prostora za pravi make-over!

 

 

3. Ukrasi zidove

Čisti zidovi ponekad odaju dojam dosade. Stoga ih možeš samostalno urediti i pritom se dobro zabaviti! Zalijepi isječke iz novina, postere najdražih pjevača, ulaznice predstava i filmova koji su te očarali. Poigraj se maštom i stvori svoju jedinstvenu kreativnu oazu. Ako nisi kreativni tip dobro će doći i gotove tapete.

 

 

Ako su ti zidovi već popunjeni sličnim sadržajem vrijeme je da ih zamijeniš novim događajima, fotografijama i posterima. Neka zid bude tvoj pregled uspomena!

 

 

4.  Preuredi svoj namještaj

I dalje misliš da tvoja soba nije dovoljno lijepa? Pokušaj i ovaj trik preuređenja – pokušaj preurediti namještaj. Iako se čini prejednostavno, ove promjene itekako imaju dobar utjecaj na tvoje raspoloženje. Probaj promijeniti raspored namještaja tako da bude raspoređen na skroz drugačiji način. Ako želiš otići korak dalje možeš dio namještaja prefarbati u novu boju ili se okušati u dekupaž tehnici.

 

 

5. Kupi nove organizatore

Radni stol jedna je od središnjih točaka tvoje sobe. Zato se potrudi držati ga urednim i posloženim. U tome ti mogu pomoći organizratori za papire i bilježnice, olovke i dekoracije koje želiš imati pri ruci. To ne moraju biti skupi uredski organizatori. Možeš kupiti i jeftinije verzije, a ako ti je ponestalo novca odvaži se napraviti ih samostalno od starih kutija. 

 

Odvaži se, probaj neke od ovih savjeta i osjećaj se još ugodnije u svoja četiri zida. 

uređenje sobe dekoracija Dizajn Interijera diy

Još vijesti