Spavaća soba

Kada se odseliš na faks, bilo da ćeš živjeti u stanu ili studentskom domu, osjećat ćeš se malo čudno i možda čak i nostalgično za svojom kućom i svojom sobom.

Nekome će možda preseljenje od roditelja biti ono što su čekali sve ove godine i čemu se vesele, a za neke ovo može biti razdoblje i promjena koja će ih baš pogoditi. Vjerujemo da će čak i ove hrabre i ove koji jedva čekaju odseliti od roditelja puknuti nostalgija nakon nekog vremena. No, to je dio odrastanja. Ne možeš zauvijek živjeti sa svojima. Kada se preseliš u svoj novi prostor i u svoju novu sobu, mogla bi se osjećati čudno u njoj i ne baš preudobno. Uz pomoć sitnica i dekoracija ju možeš u tren oka pretvoriti u svoj prostor i dati mu dašak nečega od doma i učiniti ga više svojim.

1.Stavi fotografije dragih osoba i dragih trenutaka na zid
Ili na ormarić ili policu. Fotografije su nešto što će automatski prostor personalizirati i učiniti ga više tvojim. Pokupi doma nekoliko fotografija iz albuma, neke lijepe trenutke i drage ti ljude pa ih stavi u okvire ili samo zalijepi na zid sa samoljepljivom trakom.

2.Uzmi pano na koji ćeš staviti sitnice koje te podsjećaju na dom
Pano ti može biti koristan iz više razloga. Osim što na njega možeš staviti raspored predavanja ili neke bitne obavijesti, možeš imati i kutak s uspomenama. Uz to ćeš i imati dekoraciju i popuniti prazan zid. Možda ne smiješ stavljati ništa na zidove pa nije opcija stavljati fotografije po zidu, ali onda objesi pano i stavi koju na njega. Možeš dodati i razne druge sitnice koje te podsjećaju na dom.

 

 

3.Uzmi svijeću koju koristiš i doma
Svijeća je super ideja za dekoraciju, pogotovo sada s dolaskom jeseni. Isprobaj različite mirise i pronađi neki koji te smiruje i opušta ili uzmi miris sličan onom koji se osjeti kod tebe doma – ili ako ti koristiš doma neku svijeću ili ako tvoja mama ima neku koju redovito pali.

Student Mala pomoć za sve buduće studente: 15 savjeta koje trebaš čuti jer će ti olakšati studentski život

4.Posteljina kao dekoracija
Da bi uredila sobu i usput ti bilo udobnije, fokusiraj se na krevet. Mali jastučići, slatka dekica s kojom ćeš se ogrnuti dok gledaš serije ili neka lijepa posteljina s motivom koji se uklapa u estetiku kakvu želiš stvoriti u sobi…opcija ima stvarno milijun! Kada si krevet napraviš da ti bude udoban, osjećat ćeš se udobnije.

 

 

5.Poster omiljenog pjevača ili filma
Na zid ili vrata sobe možeš možda staviti i poster omiljenog glazbenika ili filma/serije. Svakako prije provjeri smiješ li stavljati stvari po zidu. Ako ne smiješ, možeš ovakve ukrase staviti i na ormar ili staviti u okvir za sliku pa objesiti na zid.

6.Dodaj biljke ako si njihov fan
Biljke su fora dekoracija. Iako, za razliku od svih drugih dekoracija, ova će zahtijevati malo više posla. Ne možeš baš samo staviti biljke po sobi i to je to. Trebat će ih zalijevati i brinuti o njima, ali soba s biljkama može izgledati baš dobro i ugodno.

 

 

7.Tepih
Neki manji tepih, pogotovo oni čupavi, daju sobi dašak udobnosti. Pogotovo je ovo dobra ideja ako si netko tko i kod kuće ima tepih. Usput ćeš imati nešto što te povezuje s domom.

Ormarić Budi sama svoj majstor: Evo kako dati novi život dosadnom ormariću ili stoliću u sobi

8.Uzmi svoju omiljenu dekoraciju iz sobe od kuće, ono što ti je najdraže u sobi
Sigurno imaš nešto što ti je posebno drago i što tvoju sobu čini tvojom. Ukoliko je to krevet ili nešto veliko, to nažalost ne možeš uzeti sa sobom, ali ako je sitnica koja se može prenesti, uzmi kad ćeš se seliti. Čak i da se radi o nečemu što je nemoguće prenesti, pokušaj u svojoj novoj sobi dočarati iluziju toga. Iako ne možeš prenesti krevet, možeš posteljinu s njega, svoju deku i sve što ga čini udobnim!

 

 

faks studiranje Fakultet studentski dom soba studentska soba personalizirati urediti sitnice uređenje sobe osjećati kao doma

Još vijesti