Spavaća soba

Obični zidovi koji su prazni mogu izgledati malo dosadno i sterilno. Zato ih ukrasi! Postoji toliko načina što možeš napraviti da je jednostavno šteta ostaviti ih prazne. Ukrasi na zidovima mogu tvojoj sobi dati šarm.

Soba je tvoja mala oaza i skroz je u redu da ju ukrasiš po svom ukusu. Čak i ako dijeliš sobu s nekim, i dalje možeš ukrasiti svoj dio sobe. To je mjesto gdje provodiš najviše vremena i osjećat ćeš se puno bolje ako taj prostro personaliziraš. Kada uređujemo sobu, jedna stvar koja nam nekako prođe ispod radara su zidovi. Prazni zidovi mogu izgledati pomalo sterilno i hotelski. Nemaju šarm. Tako ih je lako ukrasiti da je šteta ostaviti ih prazne. Svaka će prostorija izgledati puno bolje ako ima nešto na zidovima, to će zaokružiti cijelu priču. Na njih možeš staviti baš svašta, sve ovisi o tome kakav stil sobe želiš imati. Donosimo ti par ideja koje nije teško realizirati, a koje su fora.

1.Zidove prekrij posterima

 

 

Ovo može izgledati itekako dobro. Pokriti svaki milimetar zida posterima se čini kao težak posao, ali na kraju rezultat može izgledati super. Možeš odabrati i samo jedan zid i samo njega prekriti posterima, i tako će izgledati dobro. Ovo je način kako ukrasiti sobu i učiniti da se dodatno ističe tvoja osobnost jer ćeš staviti postere svojih omiljenih zvijezda.

2.Pano s uspomenama

 

 

Za one koji su kao mali hrčak i vole spremati baš SVE, svaku ulaznicu od kina, svaku sitnicu koja ih podsjeća na neki dan ili trenutak…zašto to sve ne izložiti! Umjesto da ti stoji skriveno negdje u kutiji, uspomene sve stavi na zid kao dekoraciju. Ili možeš objesiti pano na zid i sve prikvačiti čavlićima ili možeš sve svoje uspomene staviti u prazan okvir za sliku i objesiti na zid.

Spavaća soba Zašto je bolje imati malu sobu? Ovo je 7 prednosti koje imaš ako je i tvoja soba mala

3.Fotografije na zidu

 

 

Popuniti zidove fotkama je uvijek dobra ideja. Imaš ih ionako milijun na mobitelu. Samo trebaš odabrati najdraže, odnijeti ih razviti (izgledat će bolje nego ako ih samo isprintaš) i staviti u okvire te objesiti na zidove. Ako nemaš okvire za slike, možeš fotke i samo staviti na zid kao takve.

4.Crtež na zidu

 

 

Umjetničke duše, pitajte mamu i tatu smijete li ukrasiti zidove na ovaj način. Uzmi boje i kreni crtati po zidu. Kasnije će se to lako prekriti s bojom kada će se soba farbati, nije da ćeš uništiti zidove. Nacrtaj si olovkom skicu na zidu i kada si zadovoljna, prelazi bojama. Možeš nacrtati nešto ili napisati svoj omiljeni motivacijski citati i na taj način dodatno personalizirati sobu i ukrasiti zid.

5.Police za stvari s ukrasima ili knjigama

 

 

Jednostavne police koje su zapravo samo daskica nisu toliko skupe niti komplicirane za instalirati na zid. Neka ti ih tata pomogne staviti i onda samo na njih izloži svoje dragocjenosti. Tako ćeš smanjiti nered u sobi, a sve će ti stvari biti tu i dalje pri ruci, samo na organiziran i lijep način. Možeš ih ukrasiti knjigama, parfemima, plišancima, ukrasima, okvirima s fotkama…

Spavaća soba Male stvari koje čine veliku razliku – zbog njih će ti soba odmah izgledati čišće i urednije

6.Lampice i zeleno lišće

 

 

Ovisno o tome kako ti izgleda soba i koliko u njoj imaš stvari, ali nekada je moguće i kroz sobu od namještaja do namještaja objesiti lampice ili trake s lišćem koje izgleda kao da imaš biljke. Teško ćeš ovo staviti na zidove da ne pada, ali zato ti može pomoći ostatak namještaja. Objesi jedan kraj na prozor pa odvuci do ormara i na taj način popuni zidove. Jako bajkovito i slatko!

7.Motivacijska poruka u okviru za slike

 

 

Jednostavno, minimalistički i elegantno. Kada želiš da ti soba izgleda odraslije i ozbiljnije, ovo može biti način kako ukrasiti zidove. Motivacijske poruke možeš kupiti ili isprintati na veće plakate i staviti u okvire za slike.

soba spavaća soba kako ukrasiti sobu inspiracija uređenje sobe popuniti zidove ideje za urediti sobu teen sobe soba za mlade soba za cure

Još vijesti