Sobe

Ako si sretnica koja ne mora dijeliti sobu s nikim, onda ju možeš urediti kako god želiš i promijeniti baš sve. Ipak, ako ju dijeliš s nekim, onda trebaš imati razumijevanja i možeš urediti svoj dio sobe.

Tvoja soba, tvoja pravila (koja su mama i tata odobrili prije). Soba je mjesto gdje vjerojatno provodiš najviše vremena i itekako je bitno da bude uređena na način koji ti se sviđa i koji odražava tvoju osobnost. Iako ne možeš dobiti novi krevet ili novi ormar kada se to sjetiš, jer su te stvari malo skuplje, možeš uz pomoć sitnica i dekora od nje napraviti oazu po svojoj želji. Ofarbati zidove u novu boju, nabaviti koji detalj ili presložiti postojeće stvari može napraviti veliku promjenu. Ali prvo moraš znati što želiš. Nekada i sitnica poput posteljine može napraviti razliku. Samo trebaš pokušati biti što kreativnija, razmišljati izvan okvira i tražiti neke DIY projekte koje možeš sama napraviti. Ovo je 6 načina na koje možeš urediti svoju sobu i izdvajamo koji su najbitniji detalji koji ti trebaju za svaki od njih.

1.Dark Academia estetika

 

 

Ova je estetika davno prešla granice TikToka i postala stil u svemu, od odijevanju, glazbe do uređenja sobe. Nije baš idealno da ti je soba jako mračna, ali možeš stvoriti tu 'mračnu' atmosferu uz pomoć detalja. Nemoj samo misliti da sve treba biti crno, i sve druge tamnije boje će se super uklopiti, poput zelene ili smeđe. Posteljina u tamnoj boji, posteri na zidovima koji su crno bijeli ili ukrasi na policama u tamnim i crnim bojama – dat će ti ovaj štih.

2.Prirodna oaza u boho stilu

 

 

Veliki je hit imati sobu punu biljaka koja izgleda tako vedro i kao da si negdje vani. Za nju će ti logično trebati koja biljka, a idealne su penjačice koje će se raširiti po cijelom zidu. Samo biraj stvari u zelenim nijansama i one napravljene od drveta kako bi dobila tu estetiku. Ali biljke su broj jedan! Ako nisi u stanju održati ih na životu, bolje da razmisliš o nekoj drugoj.

Slika nije pronađena Kako da ti soba izgleda fotogenično: 7 malih trikova koji će od kaosa napraviti fensi sobu

3.Girly soba

 

 

Za cure koje su totalno girly, ovo će biti soba iz snova. Ne mora biti toliko ružičasta, može tvoja glavna boja i biti ljubičasta ili pastelne nijanse. Obavezno će ti u njoj trebati neke lijepe vaze u koje ćeš staviti cvijeće (može i umjetno), stolić s ogledalom gdje ćeš se spremati i izložiti svoju kolekciju šminke, a fora je i ako možeš izložiti modne časopise kao dekor.

4.Minimalistička soba

 

 

Neki samo žele da im soba bude udobna, bez previše ukrasa i stvari koje im ne trebaju. Ako je udobnost i tvoj glavni cilj i želiš u sobi što manje stvari, onda tako i napravi! Minimalistička soba ipak mora imati neke stvari, neke detalje koji su korisni, a koji će napraviti da izgleda lijepo. Neki čupavi tepih, hrpa malih jastučića na krevetu i malo drugačija noćna lampica mogu napraviti taj trik.

5.Instagram soba

 

 

Ona soba gdje ćeš u svakom kutku imati nešto zbog čega će okinuta fotka biti tako instagramerska! U njoj ti treba hrpa detalja. Lampice na zidu ili po stropu mogu napraviti lijepu atmosferu i izgledati kul, zidovi na kojima su posteri ili uokvirene slike ili motivacijski citati, a svakako dodaj i neko ogledalo! Koja biljka, koja svijeća, lijepa kutija u koju ćeš pospremiti stvari i na dobrom si putu.

Slika nije pronađena Kako da ti u sobi uvijek lijepo miriše: 8 jednostavnih navika koje će napraviti razliku

6.Šarena soba koja 'vrišti'

 

 

Onaj tip sobe u kojoj se jednostavno ne možeš osjećati tužno, jer je toliko šarolika i vesela. Nekima je ovo malo too much, ali ako ti nisi ta osoba i kič je tvoje drugo ime, razbacaj se! Jedan zid u nekoj jarkoj boji, posteljine koje su totalno lude, detalji koji naizgled ne idu jedan s drugim…za tebe bi bilo najbolje da posjetić Hrelić ili neki slični sajam i nakupuješ jeftinih second hand sitnica. U tren oka će ti soba izgledati skroz ludo i kao da ima svoju osobnost.

soba spavaća soba uređenje sobe inspiracija stilovi kako urediti sobu

Još vijesti