Spavaća soba

Kod nekih kada dođeš bilo u sobu ili stan, uvijek osjetiš da lijepo miriše. Tu će naravno itekako pomoći svijeće i različiti mirisi za zrak, ali da bi ti se sobom širio lijep miris, zapravo ti ne treba ništa od toga ako to nije tvoj stil, dovoljne su samo male promjene koje možeš uvesti već ovaj tjedan.

Soba je prostorija u kojoj najviše provodimo vrijeme i kada nam netko dođe, to je najčešće mjesto gdje ćemo se družiti. Ako ti dolazi frendica koja ti je kao sestra i non stop visite zajedno, znaš da joj neće smetati ako ti je soba u neredu i ako ima miris po hrani koju si ranije jela. Pa ipak, ako želiš da ti se sobom uvijek širi lijep i svjež miris, trebaš promijeniti i neke svakodnevne navike. Jer upravo one mogu itekako pomoći. Sve ovo može svatko početi raditi već ovaj tjedan i vidjet ćeš, soba će ti početi imati potpuno drugačiji miris.
 

 

1.Svako jutro i povremeno tijekom dana otvori prozore

Pogotovo kada je vani lijep i sunčan dan. I ako ti ne gleda prozor na neku ultra veliku prometnicu gdje non stop ide hrpa auti – u tom slučaju, veće su šanse da će ti u sobu ući 'smrad', ali i dalje, trebala bi ponekad otvoriti prozor. Ujutro je ovo obavezno. Sada ga ne možeš imati otvorenog predugo jer je vani hladno, ali i malo će biti dovoljno da ti se soba prozrači. Neće biti ustajalog mirisa koji se sakupio tijekom noći, a i osjećat ćeš se bolje kada ti dođe malo svježeg zraka.

2.Redovito mijenjaj posteljinu

Puno puta zaboravimo promijeniti posteljinu jer se ona nikada ne čini prljava, ali trebalo bi ju mijenjati svakih tjedan do dva, ovisno kako kome bolje odgovara i kakva mu je koža. Iako nećeš vidjeti na plahti ili jastučnicama mrlje, svejedno se na njima nakupi svega i svačega tijekom spavanja i boravka na krevetu kroz dan. Vjerojatno i tvoja mama koristi neki fini omekšivač, koji će samo pomoći da ti se sobom proširi ugodan miris 'čistoga'.

3.Izbaci iz sobe hrpe neoprane odjeće i prljave čarape

Sigurno ti nije toliko daleko koš za prljavu odjeću da ne možeš svaki dan odnijeti u njega ono što je za pranje. Znamo da ti se ne da i da je lakše ostaviti prebačeno preko one jedne stolice koja za to služi, ali ovakve stvari isto mogu utjecati na to kako će ti soba mirisati. Bilo da se odjeća usmrdila, osjeti se iz nje dim od cigareta ili tko zna što drugo, svi će se ti mirisi osjetiti blago i u tvojoj sobi.

4.Redovito čisti sobu  

Sredstva za čišćenje isto mogu pomoći da ti soba ima fini miris. Redovito oprati pod sredstvom za čišćenje podova je nešto što će ti uzeti malo vremena vikendom, a ostaviti ugodan miris. Svako toliko se sjeti i oprati prozore i obrisati prašinu s ormarića. Svašta nam ostane na podu, bilo da si slučajno malo prolila kavu, ušla u sobu u čizmama ili imala neku drugu situaciju, sve će to ostavljati neugodan miris ako ne očistiš.

5.Nemoj pušiti u sobi

Čak ni uz otvoren prozor. Svejedno će se dim uvući unutra i osjetiti, a to nije miris na koji bi trebala ciljati. Miris cigareta se uvuće vrlo lako u prostoriju i tamo ostane bez da to i primijetimo jer toliko naviknemo na njega. Pušenje u sobi bi trebala izbjegavati pod svaku cijenu.

6.Ne ostavljaj zamazano posuđe po sobi danima

Šalice i tanjuri koje sakupljaš ispod kreveta ili na ormariću tu ne bi trebali biti. Čak i da na njima nema hrane, ima ostataka hrane i pića poput taloga od kave, masnoće od mesa ili vrećica od čaja, a to će se i osjetiti u zraku s vremenom. Sve bi to trebala nositi na pranje nakon što pojedeš. Ne moraš odmah, ali kroz par sati sigurno planiraš izaći iz sobe. Ovo ti je samo za uzeti usput.


7.Pazi na svoju vlastitu higijenu

Jako bitna stavka! Osobna higijena je nešto na što se mora paziti. Redovito se tuširati, redovito mijenjati odjeću, stavljati dezić, prati kosu…briga o tvojoj vlastitoj higijeni će se odraziti i na to kako ti mirišeš, ali i kakav je miris u prostorijama gdje boraviš. Oni koji se ne peru redovito i ne paze na higijenu ostavljat će neugodan miris gdje god da prođu.

8.Stavi u ormar i (ili) ladice miris za odjeću

Kako bi ti sve mirisalo svježe i fino, možeš dodati i mirisne vrećice ili mirisne sapune u svoje ormare i ladice s odjećom. To će se proširiti i na tvoju sobu, a miris neće biti jak i napadan kakav bi bio da si upalila primjerice mirisnu svijeću.

Pogledajte još:

Učini svoju studentsku sobu u domu ili stanu udobnom i slatkom: Ovih 9 stvari će ti u tome pomoći

Pet savjeta kako preurediti sobu bez previše ulaganja - sve što ti treba već imaš kod kuće

Uredi svoju malu sobu uz pomoć ovih trikova i činit će se većom i prostranijom

soba miris spavaća soba svjež miris u sobi

Još vijesti