Cure u izlasku

Jedva si dočekala da dođeš u godine u kojima ćeš napokon sa svojim curama moći van.

I sad ti nije jasno, čemu svaki puta toliko drame i držanje prodika prije izlaska. Malo te nervira, zašto ti roditelji traže da im se javiš kad si negdje vani.

No, nemoj im zamjeriti, oni se samo brinu za tebe. Stariji su i znaju kako svi partyji i noćni izlasci nisu uvijek bezazleni.

Za najbolju zabavu, ali bez incidenata ili punjenja stranica crne kronike, donosimo ti par savjeta. Evo kako sigurno partijati, a da pri tome ne riskiraš svoju sigurnost ni sigurnost svojih frendica.

1. Nikada ne ostavljaj piće bez nadzora

Ritmovi muzike natjerali su te na plesni podij i ostavila si svoje piće bez nadzora za šankom ili stolom? Loša navika! Ovo je izvrsna prilika da ti netko ubaci drogu u piće, čime bi mogla postati meta manijaka za seksualni napad. Stvori naviku da nosiš piće sa sobom ili ako već odeš na plesni podij, reci frendici neka ne skida pogled s njega. Isto tako, nemoj prihvaćati unaprijed pripremljena pića od sumnjivih stranaca. Ako te netko želi počastiti, otiđi do šanka i gledaj dobro što barmen toči u piće. Svijet je pun svakakvih ljudi, dobrih i zlih i nikada ne znaš kakve tko namjere ima

2. Drži se svojih cura, nemojte se razići kao rakova djeca

Držanje skupa je jedna od najvažnijih stvari za sigurno partijanje u noćnim klubovima. Manijaci s lošim namjerama prije će vrebati onu koja je sama, nego onu koja je u društvu. Ako vidiš da ti je prijateljica pijana i posrće na nogama, kao Bambi koji tek uči hodati, nemojte je ostaviti samu u takvome stanju. Dajte joj čašu vode i otpratite je kući. Isto tako, ako si vani upoznala nekog zgodnog dečka, nemoj prihvaćati njegovu ponudu za odlazak na neku drugu lokaciju. To je ženska večer i nije fer da ostavljaš svoje frendice na cjedilu. Taj dečko i ti možete razmijeniti brojeve mobitela pa ako je pravi džentlmen, javit će ti se već sutra ujutro s prijedlogom za kavu.

3. Oprezno s alkoholnim pićima

Da bi se super provela, uopće ti ne treba alkohol. Ako si u alkoholiziranome stanju, predstavljaš opterećenje svojim frendicama. Em ne možeš hodati, em pričaš i radiš gluposti pa se samo sramotiš. Ujedno si i laka meta džeparošima. Da ne govorimo kako ćeš cijeli sljedeći dan potratiti u liječenju mamurluka. Dakle, tako nacvrcana kao deva, nisi nikome privlačna, plus, teško da će te roditelji pustiti sljedeći puta ikamo, kad vide u kakvom si se stanju vratila kući.

4. Pazi na svoje stvari

U izlascima je najbolje imati praktičnu manju torbicu u koju ćeš spremiti ono osnovno. Bitno je da imaš osobne dokumente, napunjen mobitel i naravno-novac. Svu onu hrpu kartica koje inače nosiš svukuda sa sobom, radije ostavi kod kuće. Isto tako, izbjegavaj nositi dragocjene vrijednosti ili nakit. Ti i frendice možete se dogovoriti da idete na smjene na plesni podij. Dakle, dvije ostaju čuvati stvari za stolom, dok druge plešu i tako naizmjence. Bitno je da vam torbe budu uvijek u vidokrugu i pod nadzorom.

5. Držite se podalje od opasnih situacija

Noćni klubovi su mjesta gdje se ljudi zbog previše alkohola u krvi, znaju upustiti u sukobe ili svađe. Klonite se toga, da vam ne bi koja flaša završila u glavi. Isto tako, ako je neki frajer baš naporan i ako te ne pušta na miru čak i ako si mu rekla da imaš dečka (a nemaš, no nema veze), uvijek možeš tražiti pomoć čuvara ili izbacivača ili u krajnjem slučaju policije. 


6. Plan povratka kući

Jeste li razmislile kako ćete se vratiti kući? Ako idete pješice, neka to budu dobro osvijetljena mjesta gdje ima ljudi. Izbjegavajte mračne prečace ili neosvijetljene parkove. Ukoliko je jedna od vaših frendica zadužena za prijevoz, neka ona nikako tu večer ne konzumira alkohol. No što ako je ona bila neodgovorna i usprkos svemu tome ipak popila? Lijepo predloži svima da se kući vratite taksijem ili ako nemate novaca za to, zovite roditelje da vas dođu pokupiti. Bolje da i njih probudite u neko doba noći, nego da vam se nešto dogodi na cesti.

 

 

Noćni Izlazak savjeti za cure za sigurno partijanje kako sigurno parijati na što treba paziti kod izlaska u noćni klub alkohol mamurluk

Još vijesti