Prekid veze

Svi koji kažu da slomljeno srce nije nešto što može toliko utjecati na osobu, ipak su u krivu. Stručnjaci su potvrdili da se na sve ove načine možemo fizički razboljeti i osjećati loše samo zato jer nam je netko slomio srce.

Slomljeno srce nije šala, ono može stvarno utjecati na nas itekako puno i narušiti nam i psihičko, ali i fizičko zdravlje. Nekada će to biti prekid veze, a nekada jednostavno neuzvraćena ljubav. Kada ti netko slomi srce, stvarno se možeš osjećati bolesno, nije sve samo u tvojoj glavi i ne pretjeruješ. Ono ima takav utjecaj. Psihički ćeš se osjećati jako loše, tužno i povrijeđeno, ali ozbiljniji su utjecaji koje slomljeno srce može imati na tvoje fizičko zdravlje. Za Insider je nekoliko stručnjaka otkrilo sve načine kako slomljeno srce utječe na nas – i zvuči dosta ozbiljno. To samo pokazuje koliko je slomljeno srce ozbiljan udarac za osobu.

1.Može ti biti mučno i pojaviti se gubitak apetita
Ovo ti se može dogoditi u različitim situacijama kada se osjećaš posebno tužno pa tako i kada ti netko slomi srce. Tijelo ti se počne ponašati drugačije i krv koja bi inače poticala proces probave u želucu, sada se pumpa u mišiće jer ti tijelo ima osjećaj da se mora boriti za opstanak.

2.Ne možeš misliti o ničemu drugome
Kada ti se dogodi neka takva tužna i stresna situacija, cijelo ćeš vrijeme taj događaj vrtjeti u glavi i nećeš moći razmišljati o ničemu drugome. To je zapravo tvoj mozak kriv jer vrti situaciju iznova i iznova da ju što bolje zapamti i da se ubuduće zna zaštiti od takvih događaja.

cura i dečko Lekcije koje će te naučiti loša veza: 7 pozitivnih stvari koje možeš naučiti iz nje

3.Nesanica koje može trajati danima, ali i tjednima
Stres zbog prekida može dovesti i do toga da ne možeš spavati i da po noći odspavaš samo nekoliko sati. Nekima ovo traje i mjesecima! Događa se zato što se u tvom tijelu dogodio rast stres hormona zvanog kortizol, a kada ga u tijelu ima puno, sprječava osobu da zaspi.

4.Smanjenje imuniteta i mogućnost da se lakše razboliš
Zbog svih ovih stvari koje smo nabrojali, i koje ćemo tek nabrojati, pada ti i cjelokupni imunitet. Kada nam je imunitet u padu, puno se lakše razbolimo nego inače. Možeš tada lakše pokupiti neku virozu, gripu, prehladu ili bilo koju drugu bolest.

5.Imaš osjećaj da te srce i tijelo stvarno boli
U 2010. godini je napravljeno istraživanje u kojem su znanstvenici skenirali mozak od 15 ljudi kojima je slomljeno srce. Ispalo je da kada smo emocionalno razoreni, to pokreće aktivnost u istom dijelu mozga kao i kada osjećamo neku fizičku bol. Zato što mozak prekid doživljava na taj način, imamo osjećaj da nas stvarno fizički boli srce. Ako se pita tvoj mozak, sasvim svejedno je li ti netko slomio srce ili te nečime osoba ubola – jednako je bolno.

6.Može dovesti do iznenadnog srčanog zastoja
U rijetkim slučajevima je čak i ovo moguće, da prekid dovede do ozbiljnog zdravstvenog problema. Tuga može dovesti do sindroma slomljenog srca, a što onda može dovesti do iznenadnog zastoja srca. Osjećaj je isti kao da je osoba dobila srčani udar, a može biti i opasno po život. Slomljeno srce nije mala stvar!

Slika nije pronađena Najveći mogući klišeji: Ove savjete nitko tko prolazi kroz prekid veze NE ŽELI čuti

7.Izbijanje prištića, crvenila, iritacije na koži
Na prekid može reagirati i tvoja koža. Mogu ti se pojaviti odjednom prištići više nego inače, ponovno aktivirati akne, pojaviti crvenilo po tijelu i iritacije. To se događa zato što nam se tada u tijelu podiže razina adrenalina i cijelo nam je tijelo u uzbuni, što dovodi i do reakcije kože. Ako imaš nekih problema s kožom, bilo kakvih, kada ti netko slomi srce, koža će reagirati.

prekid veze Slomljeno srce posljedice utjecaj na tebe na fizičko zdravlje na tvoje tijelo utjecaj prekida

Još vijesti