Slika nije pronađena

Ako želiš pomoći kada netko prolazi kroz prekid, nemoj im govoriti ove stvari, jer to neće pomoći, samo ćeš učiniti da se osjećaju još gore. Nekada je bolje i šutjeti nego samo bubnuti prvu stvar koja ti padne na pamet.

Teško im je, a ovako ćeš im samo još otežati i učiniti ih tužnijima. Kada nam netko slomi srce, normalno je da se idemo požaliti frendici, sestri ili nekoj drugoj osobi koja nam je bliska. Nekada će savjeti koje ljudi daju biti od pomoći, ali ovi neće. Oni neće nikoga utješiti niti oraspoložiti, samo ćeš im dodatno naglasiti koliko im je situacija u kojoj su trenutno očajna. A to sigurno ne želiš. Najveći su klišeji ikada! I nemoj ih nikome davati kao savjete nakon prekida.

1.Sve se događa s razlogom

Da, možda se dogodilo to s razlogom i možda za koju godinu osoba shvati da joj je taj prekid baš trebao i da je zbog njega sve drugo nekako sjelo na svoje mjesto, ALI to ne znači da tako nešto treba čuti dok je rana još friška. Činit će se kao da ti uopće nije stalo do osjećaja te osobe i da samo želiš završiti taj razgovor čim prije.

2.Vrijeme liječi sve rane

Kako bi zapravo neki ovakav savjet trebao pomoći? Savjet bi trebalo biti nešto što će pomoći osobi, barem da se osjeća malo bolje. Ako se netko u tom trenu osjeća kao da im srce doslovno puca od toga koliko su povrijeđeni i tužni, ovo će se činiti kao nepotreban komentar od kog im sigurno neće biti bolje. Svi znaju da će s vremenom biti bolje, nitko to ne treba čuti još jednom.

3.Ma on je ionako bio idiot

Isto, baš nikome ne pomaže, zapravo govoriš frendici da je cijelo vrijeme bila s idiotom, a ipak je to netko koga je voljela. Potičeš ju da osjećaje koje ima pretvori u negativne, umjesto da ih preboli i oplače, što je jako loš način za nositi se s prekidom. Treba proći vrijeme da postane bolje, plakati i plakati, dok jednog dana više ne bude trebala. Okretanjem ovih osjećaja na negativu će preskočiti faze koje treba proći u oporavku.

4.Naći ćeš nekog drugog u roku keks

Najgori savjet ikada! Uskočiti u novu vezu odmah nakon prekida, samo da ne bi mislila na bivšeg ili da bi se osjećala bolje je totalno krivi korak. Zapravo bi trebalo pričekati prije nove veze ili čak i upoznavanja novih ljudi. Prekidi su bolni, ali takvi i trebaju biti. Poticati nekoga da se odmah prebaci na drugu osobu nije dobar savjet.

5.Nije vam bilo suđeno

I sada bi se zbog toga osoba trebala osjećati bolje? Čak i da vjeruje u to da se sve događa s razlogom i da svi imaju srodnu dušu koja im je suđena, mislili su da im je ova osoba suđena, i ovo će ih samo još više rasplakati.

6.Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore

Svi ovakvi slični savjeti nikome neće pomoći niti malo, i dalje im je srce slomljeno, i dalje nisi nikako pomogla da im bude lakše. I opet, zapravo potičeš osobu da uđe u novu vezu i krene razmišljati o novoj vezi prije nego je stigla preboljeti staru.


7.Imam ja jednog prijatelja…
Još jedna pokušaj spajanja prerano
. Nikako dobra ideja!

Pogledajte još:

'Pravila' za dejtanje i veze koje je pregazilo vrijeme: Ovih 10 se prati i danas, ali stvarno ne bi trebalo

Znakovi koji pokazuju da vam je veza dosadna - možete li se poistovjetiti s njima?

Ružne istine o vezama u koje nitko ne želi vjerovati, ali su ipak istina: Ovih 7 će te rastužiti

veza Prekid Slomljeno srce klišeji loši savjeti

Još vijesti