Prekid veze

Niti jedan prekid veze nije lagan, čak i onda kada si ti ta koja inicira prekid. Nekada ti se može učiniti da nećeš preživjeti taj period i da ti je srce fizički slomljeno. Bit će bolje, a ovi će ti koraci pomoći da dođeš do toga.

Ne možeš niti očekivati koliko će te prekid uništiti – sve dok se on ne dogodi. Ne možeš ga ni predvidjeti, a ne postoji ni savršeni recept koji će ti pomoći da ti odmah bude bolje. Prekid je proces i prije nego postaneš bolje, bit ćeš grozno. Postoje neke male stvari koje će ti pomoći da preživiš ovaj period i da se osjećaš mrvicu manje tužno. Svaki je prekid grozan i tužan, ali svakome će se dogoditi i onaj jedan koji će nas posebno rastužiti i pretvoriti nas u pravi kaos. Kako preživjeti takav prekid? Po mogućnosti, što prije? Da bi si ga olakšala najviše moguće, ovo je 8 koraka koje trebaš odraditi.

Cura i dečko KVIZ: Je li tvoja veza sigurna od prekida? Saznaj koliko je jak i zdrav vaš odnos

1.Isplači se
Nemoj se praviti da si dobro i da te prekid nije toliko povrijedio. Guranje osjećaja pod tepih neće pomoći i nećeš ga tako prije preboljeti. Isplači se! Uzmi si par dana i budi tužna, nemoj ni pokušavati glumiti da si dobro. Kada se dobro isplačeš, objasni sama sebi da je to sada to i da moraš dalje. Nije zaslužio da još tjednima plačeš zbog njega.

2.Popričaj s nekim
Nemoj se zatvoriti u sobu i ne dopuštati nikome da ti se približi. Jako može pomoći ako popričaš s prijateljicom, sestrom, mamom, ma s bilo kim! Nemoj da prekid bude jedina tema o kojoj ćeš sada razgovarati – da, nemoj tu temu izbjegavati, ali nemoj ni da to postane cijela tvoja osobnost.

3.Obriši broj od bivšeg i makni ga s društvenih mreža
Nemoj ni razmišljati o tome da mu se javiš, koliko god to jako željela. Nemoj niti sjediti kraj mobitela i čekati hoće li se on tebi javiti. Obriši broj, makni ga s društvenih mreža, ako će ti pomoći možeš ga i zablokirati da se ne pronađeš u iskušenju da ideš vidjeti što radi. Makni ga iz svog života jer dok god je tu negdje, nećeš ga moći preboljeti.

4.Sve što želiš reći bivšem, napiši na papir
Sigurno ima puno toga što bi mu rekla! Uzmi papir ili neku bilježnicu i zapisuj tamo svoje misli. Sve što mu želiš reći u poruci, napiši tu. Kada se počneš osjećati bolje, uzmi taj papir/bilježnicu i spali ih.

5.Nemoj sjediti doma
Najgore će ti biti ako si doma i ne radiš ništa. Kada te netko negdje pozove – pristani! Razmisli o aktivnostima kojima bi se htjela baviti i kreni sada. Radi planove s prijateljicama! Kreni u istraživanje kakvi sve hobiji postoje i pronađi neki novi za sebe.

6.Napravi neku drastičnu promjenu izgleda da naglasiš novi period
Kada nam se dogodi neki važni događaj u životu, obilježimo ga novom frizurom. Puno cura to radi i ovo može biti jako terapeutski. Napravi neku drastičnu promjenu! Sama ćeš sebi naglasiti da si sada nova osoba.

Problemi u vezi Ponašanja koja sa sigurnošću otkrivaju da će par prekinuti: Kada uočiš ova 4 – kraj stiže

7.Fokusiraj se na školu
Fokusiraj se na druge stvari, primjerice na školu. Baci se na učenje kao da ti život o tome ovisi. Osim što ćeš popraviti ocjene, imat ćeš i nešto korisno za raditi umjesto da samo plačeš. Najbolje je zaposliti se tako da nemaš puno vremena za sjedenje i razmišljanje.

8.Baci se na neki projekt – primjerice preuređivanja sobe ili snimanje za TikTok
Pronađi si neki projekt s kojim ćeš se zaokupirati. To može biti preuređivanje sobe, počni snimati za TikTok, zacrtaj si da ćeš popraviti ocjene, kreni volontirati, fokusiraj se na zdraviji život i vježbanje, radi na svom glow up-u…bilo što!

Prekid preživjeti prekid najbolniji prekid Slomljeno srce kako se nositi s prekidom preboljeti bivšeg prekid veze

Još vijesti