Slika nije pronađena

Za ovakve veze uvijek na početku mislimo da su dobre i da nema ništa loše, a onda kada izađemo iz nje vidimo koliko smo bili u krivu. Neke su veze jednostavno loše i postanu nam ljubavna trauma.

Loše veze ostave uspomene i traume koje te prate i u kasnijim vezama. Nije uvijek lako početi vjerovati nekome kada tvoje povjerenje bude izigrano ili kada se netko prema tebi ponaša ružno. Nažalost, nije svaka veza divna i bajna. Mnogima se dogodi da završe i zaglave u lošoj i toksičnoj vezi, a tek kada izađu iz nje jasno vide koliko je situacija zapravo bila loša. Iako bi takve veze i takve dečke najradije izbrisati zauvijek iz glave, ipak im za nešto trebaš biti zahvalna – naučili su te lekciju. Koliko god veza bila loša, sada više nisi u njoj i to je pozitivna stvar. I nije jedina, ovih 7 pozitivnih i dobrih lekcija možeš naučiti u lošoj vezi.

1.Da si jača nego što misliš da jesi
Nisi niti svjesna koliko si jaka kao osoba. To uvijek vidiš tek onda kada se nađeš u nekoj teškoj situaciji. Loša će ti veza pomoći da upoznaš i tu stranu sebe. Izaći iz bilo kakve veze nije lako, čak i kada je ona loša. Vežemo se za osobu i naučimo opravdavati njena ponašanja. Činjenica da si rekla stop i prekinula to, govori o tebi puno više nego što misliš – i to samo dobre stvari!

2.Da ne možeš promijeniti nikoga
Koliko god ti to htjela i koliko se god trudila, ukoliko se netko ne želi promijeniti, nećeš ni ti u tome uspjeti. Mislimo da možemo promijeniti nekoga i njegove loše navike i ružna ponašanja i da će nam u tome pomoći ljubav. Iako to zvuči lijepo, nažalost nije realnost. U lošoj ćeš vezi i to naučiti.

Slika nije pronađena Ako si moraš svako malo ponavljati ove rečenice – to je znak da si u lošoj vezi

3.Da je bolje biti solo nego u lošoj vezi
Vrijedi li trpjeti nečije grozno, toksično ili nepristojno ponašanje samo da bi bila u vezi i da bi mogla reći da imaš dečka? Ne bismo baš rekli. Veza koja baš i nije lijepa i sretna će te naučiti i da je nekada bolje biti solo nego u bilo kakvoj vezi. Možeš biti itekako sretna sama, za sreću ti ne treba dečko.

4.Što ne želiš u vezi
Drugi ćeš put biti pametnija i znati što to točno ne želiš u vezi i kakvog dečka nikako ne želiš. Takve ćeš onda i izbjegavati u širokom luku jer si se jednom ispekla i to je dovoljno. Vidjet ćeš da nije sve u izgledu i da je puno bitnije gledati i nečiji karakter. Što ti vrijedi imati najzgodnijeg dečka, ako si njim nisi sretna.

5.Što ti ne bi trebala raditi u sljedećoj vezi
Osim što ćeš naučiti kakvog dečka ne želiš, možeš naučiti i što ti ne bi trebala raditi u sljedećoj vezi i poboljšati i sebe. Uvijek za sve krivimo drugu stranu – i nekada stvarno i je on kriv jer je zeznuo, ali razmisli i što si ti mogla napraviti drugačije. Sigurno ima barem nešto. Ne moraš to priznati nikome drugome osim sebi.

6.Djela prije riječi
Iako nam je lijepo čuti kada nam netko kaže nešto slatko ili nam daje divna obećanja, još je ljepše kada to osoba stvarno i potvrdi svojim djelima, kada ne ostane sve samo na riječima. Ako sve ostaje samo na riječima, kako to često i bude u lošim vezama, vidjet ćeš da te riječi ne znače baš ništa ako ih osoba ne podupre svojim ponašanjem. Naučit ćeš da ne treba slijepo vjerovati svemu što ti netko kaže.

Problemi u vezi Ponašanja koja sa sigurnošću otkrivaju da će par prekinuti: Kada uočiš ova 4 – kraj stiže

7.Ljubav nekada nije dovoljna
Nažalost, ljubav nekada stvarno nije dovoljna da bi se veza održala. Iako bismo jako htjeli da to nije istina, svaka će te loša veza podsjetiti da si u zabludi. Osim ljubavi, u vezi je jednako bitno i poštovanje, ali i trud, komunikacija, povjerenje, da ste na istoj stranici, kao i da ste posvećeni jedno drugom. Sve je to uz ljubav potrebno da bi veza bila sretna i uspješna.

Loša veza toksična veza ljubav lekcije naučiti loša veza loš dečko pozitivne stvari loše veze naučiti nakon prekida veze

Još vijesti