Prekid veze

Nema ničeg goreg od slomljenog srca i gorkog okusa izdaje. Vjerovali ste toj osobi i voljeli ga, a onda vas je on prevario, nogirao i ostavio.

Nakon početne faze slomljenosti, tuge i plakanja, postali ste toliko ljuti. Možda je jedna od prvih stvari koju planirate napraviti svom bivšem - čin čiste osvete. Mržnja i osvetoljubivost mogu biti baš jaki osjećaji, koji nas tjeraju da činimo stvari koje ne bismo napravili nikad prije. Ne dopustite ipak samima sebi da se utopite u negativnim emocijama.

Ako razmišljate o tome, donosimo vam nekoliko dobrih načina kako se osvetiti, bez da se osramotite ili završite uhvaćeni u kakvom prekršaju, zbog kojeg ćete još završiti na stupu srama i osude.

1. Osvetite se šutnjom

Ništa vam neće pomoći ako njemu ili njegovoj novoj ljubavi budete slali svakakve poruke. Odustanite i od anonimnih javljanja ili bilo koje druge vrste online uznemiravanja. Jednostavno - ignorirajte. Ništa neće govoriti glasnije od vaše tišine. Ignoriranjem njegovog postojanja dat ćete do znanja da ste i u najtežim trenucima ostali dostojanstveni. Vaša ravnodušnost mogla bi ga još najviše zaboljeti.

2. Riješite se zajedničkih uspomena

Objašnjavati svima što se dogodilo može biti mučno. Stoga jednostavno obrišite zajedničke postove i slike vas i vašeg bivšeg s društvenih mreža. Tako će svima biti jasno da više niste skupa, a i vi ćete pokazati bivšem da ste ga jednom zauvijek izbrisali iz života. Isto tako, ako vam je teško gledati neke njegove poklone, riješite ih se tako što ćete ih spremiti negdje s vidokruga, proslijedite ih nekome drugome ili jednostavno bacite.

3. Izađite i družite se

Izađite van sa svojim društvom. U teškim trenucima podrška prijatelja može biti najbolji lijek. Nema ničeg od plakanja, samosažalijevanja i zatvaranja u svoja četiri zida. Kave, razgovori, izlasci i svi drugi oblici provođenja vremena s osobama koje volite, mogu biti blagotvorni za um i dušu.

4. Pobrinite se da izgledate dobro

Nemojte priuštiti svom bivšem to zadovoljstvo, da on sam i svi oko vas vide kako ste se naočigled raspali. Uredite nokte, sredite frizuru i odvojite vrijeme za makeup. Stvar je vrlo jednostavna; kad izgledate bolje, onda se tako i osjećate. Otiđite u teretanu, tjelovježbom ćete skrenuti misli s njega, a usput - radit ćete i na svojoj formi. Počastite se nekim novim komadom odjeće. To što ste slobodni i to što dobro izgledate, moglo bi vašeg bivšeg natjerati da bude ljubomoran. Neka vidi što je izgubio i neka zna da to više nikad ne može imati nazad.

5. Nemojte zanemariti svoje životne ciljeve i nastojte biti uspješni

Svo ono vrijeme, pažnju i trud koji ste ulagali u bivšeg, usmjerite prema sebi. Intenzivan rad ili učenje na nečem novom, pomoći će vam da usmjerite misli i da ne tugujete. Budite uspješni na školi, na poslu ili nečim čime se već bavite. No samo nemojte dopustiti da vas tuga obuzme te da zbog toga pate vaši životni ciljevi i planovi.

6. Pohvalite se svojim novim životom

Slobodno ga izbrišite na društvenim mrežama, ali nemojte ga zato i blokirati. Neka se zaleti tu i tamo na vaš profil i neka vidi da vam je dobro. Iskoristite priliku da se družite s drugim ljudima, isprobajte neke nove aktivnosti koje ste si dugo željeli i objavite fotke na kojima se vidi kako uživate u životu. Kad dođe na vaš profil vidjet će koliko ste sretni bez njega, da ne očajavate i to će mu srušiti samopouzdanje.

7. Kad budete spremni, izađite na novi dejt

Ova strategija dolazi s upozorenjem: ako se niste još izliječili i oporavili od bivše i propale veze, nemojte nespremni uskakati u nešto novo. Nemojte nikako ulaziti u novu vezu iz želje za osvetom. Tako nećete ništa postići, već ćete samo povrijediti drugu osobu. No ako ste se oporavili i ako je prošlo određeno vrijeme (ovo je individualno – nekome je potrebno više, nekome manje), naravno da ćete dati šansu i drugim ljudima u vašem životu.

8. Budite sretni

To što vodite radostan i ispunjen život, bit će najbolji način za osvetu vašem bivšem. Možda vam to i ne zvuči kao neki plan, ali vaš bi vas bivši možda radije vidio u suzama i patnji, nego nasmiješenu i sretnu. Neka čuje i neka vidi da vas nije uspio slomiti i da vam je bez njega bolje.

9. Ne prihvaćajte ga natrag

Kad vidi da vam u životu ide dobro i da sjajite nekim novim sjajem, vaš će se bivši možda željeti vratiti nazad u vaš život. Nemojte biti slabi, nasjesti na njegovu slatkorječivost ili obećanja za koja vrlo dobro znate da ih neće moći održati, jer jednom varalica – uvijek varalica. Odbijte ih najizravnije što možete i dajte do znanja da se previše poštujete da biste ikada više snizili svoje standarde.

par Nije te još prebolio: Znakovi da tvoj bivši i dalje ima osjećaje prema tebi

osveta bivšem kako se osvetiti bivšem ljubav i veze što napraviti bivšem koji me prevario

Još vijesti