tužna djevojka

Voljeti i biti voljen nešto je najljepše što možete doživjeti u životu. No postoji i druga mogućnost, a to je da volite onog koji vas ne voli.

Neuzvraćena ljubav najviše boli. Osjećate kao da je ta osoba bila baš za vas i u tom trenutku mislite kao da na ovome svijetu nema više nikog drugog koga biste mogli tako jako voljeti. Osjećate se i glupo, jer ste se zaljubili u nekoga tko ne osjeća isto.

Pa kako preboljeti bol neuzvraćene ljubavi i vratiti se u normalu?

1. Prihvatite realnost situacije

Jedna od najtežih, ali i najnužnijih stvari je da prihvatite kako jednostavno niste za tu osobu. To što ste se zaljubili u nekoga tko vas ne doživljava ili tko vam ne može uzvratiti ljubav, ne znači da ste glupi, slabi ili patetični. Jednostavno ste ljudsko biće, htjeli ste voljeti i biti voljeni, no to se nažalost nije moglo ostvariti. Ljubav se ne može isforsirati, ona jednostavno mora doći prirodno. Stoga pustite tog dečka ili curu na miru.

Prekid veze Greške koje mi cure radimo kad nam se dečko sviđa: Ovime si upropastimo svaku šansu za vezu

2. Budite iskreni prema sebi

Nakon što ste sami sebi priznali da nemate šanse s tom osobom, nakon što ste se suočili s odbijanjem u ljubavi, velika je šansa da će vas preplaviti osjećaj tuge i praznine. Dopustite si slobodno par dana tugovanja. Isplačite se, sakrijte se ispod dekice i izbacite u miru sve ono što osjećate. No zapamtite da ta faza tugovanja ne smije potrajati predugo.

 

3. Izbjegavajte kontakt s tom osobom

Držite se podalje od te osobe i pokušajte izbjeći kontakt s njom na neko vrijeme. Ako mislite da se ne možete kontrolirati, izbrišite broj s mobitela, blokirajte je na društvenim mrežama, prestanite je stalkati ili izbjegavajte odlazak na mjesta za koja mislite da biste mogli naletjeti na njih. Ako je to netko koga viđate svaki dan i koga je nemoguće izbjeći, nastojte svesti komunikaciju na najnužnije osnove. 

4. Njegujte druge odnose

Kao dio vašeg procesa ozdravljenja, pokušajte provesti više vremena u društvu svoje obitelji i prijatelja, posebno onih s kojima vam se uvijek gušt družiti. Budite s ljudima koji vas neće osuđivati, već pomoći da vratite izgubljenu pozitivnost i motivaciju. Neka vam ti ljudi budu prioritet i pobrinite se da ih ne zaboravite kad se oporavite ili kad se jednog dana zaljubite i nađete osobu za vezu.

5. Radite na samorazvoju

Posvetite se svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Ustanite, izađite iz kuće, provodite vrijeme u prirodi, unesite promjene u svojoj dnevnoj rutini, izmijenite prehrambene navike ili počnite vježbati. Nađite neki novi hobi ili se posvetite aktivnostima koje volite. Sve će vam ovo pomoći da podignete raspoloženje i da se osjećate bolje.

6. Oprostite i sebi i toj osobi

Ne smijete kriviti sebe što ste se našli u takvoj situaciji, ali ne smijete kriviti ni tu drugu osobu. Ne možete joj zamjerati zato što vam nije mogla uzvratiti ljubav. Ideja opraštanja i otpuštanja može biti teška za provedbu, ali važno je da ne zamrzite tu osobu koja vam je slomila srce. Svatko je naime slobodan voljeti koga želi, stoga poštujte tu slobodu, a ako mrzite to samo znači da niste krenuli dalje u životu.

7. Tražite i dalje ljubav

Nemojte gubiti vjeru u ljubav samo zbog nekog lošeg iskustva. Ne odustajte od otvorenosti za upoznavanje novih ljudi. Dok se oporavite i dok se budete osjećali ponovno spremni za dejtanje, zašto ne biste nekome drugome dali šansu.

Daniel i Mahan Iz muške perspektive: Dva dečka otvoreno o znakovima koji otkrivaju da dečko nije zainteresiran za tebe

neuzvraćena ljubav kako prestati voljeti onog tko ne voli vas voljeti osobu koja te ne voli ljubav i veze Nesretna ljubav kako preboljeti dečka

Još vijesti