Djevojka viče na dečka

Svaki dobar odnos temelji se na otvorenosti i na dobroj komunikaciji. No, ponekad u žaru rasprave sve mi možemo reći neke poprilično bezvezne stvari svojim dečkima.

Da, možemo i mi cure ponekad biti baš nepristojne i svojim izjavama slomiti srce našim dečkima.

Postoje određene rečenice koje je ipak bolje ne izgovarati pa evo popisa top nekoliko rečenica koje ne biste trebale izgovarati svojem dečku, jer ćete ga povrijediti.

1. Ne možeš napraviti ništa kako treba

Svatko treba pored sebe osobu koja će ga bodriti i vjerovati u njega. Vi svog dečka tjerate da se osjeća bezvrijednim pa ako i ima problema sa samopouzdanjem, znajte da vi još to i podupirete i potencirate.

2. Baš si osjetljiv

Prozivanje njegove osjetljivosti implicira kao da ne smatrate da su njegove emocije vrijedne pažnje. Čak i ako ima pojačanu reakciju na nešto, pokušajte ga saslušati i razumjeti. Možda je osjetljiviji od vas, ali nema u tome ničeg lošeg.

3. Baš si glup

Nikad ni pod kojim okolnostima ne biste trebali svom dečku govoriti da je glup. Vrijeđanje inteligencije je okrutno i može biti kontraproduktivno. Nećete ga motivirati da postane bolji, ali će se zbog takvih izjava udaljiti od vas.

4. Budi muško

U vremenima kada se pokušavaju izmijeniti tradicionalne rodne uloge, postavlja se pitanje što to znači da netko treba biti „muško“? Možda ćete ga s jedne strane ismijavati ako vam otkrije svoju ranjivu stranu i prozivati ga da nije dovoljno muško, dok ćete ga s druge strane okrivljavati ako neće imati osjećaja ili razumijevanje za vaše emocije. Ne čini se baš fer.

5. Da si barem poput…

Uspoređivanje vašeg dečka s nekim drugim može biti itekako štetno za njegovo samopoštovanje. Kako bi bilo vama da vam on kaže: „da si barem poput one glumice iz filma ili cure s Instagrama“? Sa svakom usporedbom, vi kao da insinuirate da on nije dovoljno dobar za vas.

6. Nema veze, nije te briga

Zapravo ima veze i zapravo bi njega trebalo biti briga. Ako ne želite reći što trebate, onda to zasigurno nećete niti dobiti, jer vaš dečko ne čita misli. Uz sve to, on će ostati zbunjen i frustriran, jer ne zna što se krije iza vaše izjave.

7. Uredu je

Nemojte govoriti da je nešto uredu, ako nije uredu i ako vašim govorom tijela ne odajete da osjećate to što govorite. Stvari samo tako odlažete i ostavljate neriješenima, dok vaš dečko vidi kako nešto s vama ne štima.

8. Da me voliš, napravio bi to

Ovo je čista emocionalna ucjena, kojom vršite pritisak na dečka da napravi ono što vi želite, jer mislite da znate najbolje.

Razmišljanje Psihologinja podijelila savjete kako pronaći pravu ljubav: Pet pravila koja biste mogli primijeniti

9. Ti si lud

Ovo je izjava kojom svojeg dečka ismijavate i spada u vrstu negativne komunikacije, jer na samo da dovodite u pitanje njegovo ponašanje, već i njegove intelektualne sposobnosti i karakter.

10. Mrzim te

Možda ste se razljutili na njega, ali nemojte koristiti ovu oštru frazu. Ovom izjavom implicirate da vam je žao što ste s njim, a čak i kad se nakon svađe strasti smire, vaš dečko može početi sumnjati u vašu vezu. Budite sigurni da vas neće više gledati istim očima nakon što ste mu uputili tako ružnu izjavu ili će trebati barem neko vrijeme da povrati vjeru u vas i vezu.

11. Začepi

Vrlo je bezobzirno od dečka tražiti da zašuti. Kao što i vi želite da vas se tretira s poštovanjem, tako želi i on. Nemojte dopustiti da zbog ljutnje ili frustracije koristite način komunikacije bez poštovanja.

12. Moj bivši to bi ili nikad ne bi napravio….

Užasno je kad te osoba s kojom si u vezi uspoređuje s bivšim partnerom. Ovime dajete direktni udarac njegovome egu.

13. Nije ni čudo zašto je bivša prekinula s tobom

Spominjanje bivših cura u tijeku rasprave spada također u kategoriju „bolje nemojte“. Korištenje njegovih prošlih veza kao argumenta u tijeku rasprave je napad na njegovu ranjivost. Zbog takvih bezosjećajnih komentara, on bi vam mogao uzvratiti sličnim, zbog čega ćete oboje biti povrijeđeni.

 

svađa s dečkom stvari koje ne biste trebali reći dečku izjave kojim ćete uvrijediti dečka fraze koje ne smijete koristiti u svađi ljubav i veze

Još vijesti