Tužna djevojka

Prekid je težak sam po sebi, bilo da si ti osoba koja je ostavljena ili osoba koje je ostavila. U oba slučaja je u redu da budeš tužna. Baš zato što je prekid tako težak, ne bi si ga trebala još sama dodatno otežavati, a nekada upravo to radimo.

Prekidi se događaju i rijetki su sretnici koji ih nikada u životu ne iskuse. Većina će ipak proći i nekoliko prekida. Neki će biti više bolniji, neki manje, neke ćeš preboljeti brže, a za neke će ti trebati mjeseci i mjeseci. Često puta sami sebi zagorčamo život i učinimo si prekid još bolnijim i gorim nego što je. Ne radimo to namjerno i nekada se ne možemo zaustaviti jer se ipak radi o osobi koja je bila bitan dio našeg života i to dulje razdoblje. Naravno da te zanima što radi, kako je, je li jednako tužan kao i ti i gajiš nadu da se možda stvari ipak budu popravile i vi se pomirili. Takva će ti se ponašanja nakon prekida više puta obiti o glavu, nego napraviti nešto dobro. Kada ti se dogodi prekid, nemoj poslije raditi ovih 10 stvari, samo će ti ga otežati.

1.Javljaš se bivšem
Iz kojeg god razloga da mu se javljaš, to nije dobra ideja i samo iznova otvaraš istu ranu. Iako možda želiš ostati u dobrim i prijateljskim odnosima jer ga ne želiš u potpunosti izgubiti iz života, odmah nakon prekida bi trebali uvesti pravilo da se ne čujete neko vrijeme. Morate si dati vremena da prebolite prekid.

2.Kreneš odmah dejtati
Klin se klinom izbija – sigurno si ovo već čula, ali kada je u pitanju prekid, nije baš dobro voditi se ovom izrekom. Ovo ti neće pomoći da ne misliš na bivšeg toliko koliko misliš da bude. Bit će ti u glavi i mogla bi se na dejtu rasplakati ili pričati non stop o bivšem. U svakom slučaju, ne možeš nastaviti dalje dok ga ne preboliš.

Ljubavni par Problematična očekivanja koja cure imaju u vezi – 10 koja sabotiraju veze i vode do prekida

3.Stalkaš ga na društvenim mrežama
Zanima te što radi i kako je, naravno, ali samo si pogoršavaš situaciju. Trebala bi ga otpratiti na svim društvenim mrežama i jedno vrijeme ne otvarati njegov profil. Nitko ne kaže da je lako, ali je potrebno kako bi ga što prije preboljela. Na neko ga vrijeme moraš maknuti iz svog života.

4.Praviš se da se ništa nije dogodilo i da ti je svejedno
Druga je krajnost da se praviš da si okej i da ti je svejedno. Čak i da si ti ta koja je prekinula i da je veza bila grozna, nedostajat će ti i bit ćeš tužna. I to je u redu! Smiješ biti tužna. Ignoriranje osjećaja i guranje osjećaja ispod tepiha nije način kako se nositi s njima jer kad-tad će isplivati na površinu.

5.Razmišljaš non stop što si mogla napraviti drugačije
U većini je prekida pomalo krivac i jedna i druga strana. Da, možda si mogla neke stvari napraviti drugačije, ali sada je gotovo i nema potrebe da o tome razmišljaš i da se mučiš. To ne znači da trebaš ignorirati pogreške koje ste napravili. Dobro je da prepoznaješ greške koje si radila, ali umjesto da razmišljaš „što bi bilo kad bi bilo“, zapamti te greške i kada budeš u novoj vezi, nemoj ponavljati iste. Nauči na njima.

6.Udaljiš se od prijatelja i samo želiš biti sama
Neki kada tuguju žele biti sami, drugi žele biti okruženi ljudima. Uzmi si vrijeme ako ti treba da budeš malo sama, ali nemoj se ograditi od ljudi i tjerati ih od sebe na duže staze. Bolje ćeš se osjećati ako popričaš s nekim. Prijatelji ti žele pomoći i prihvati tu pomoć. Ako ćeš se previše odmaknuti od svih i samo biti sama, non stop ćeš sigurno razmišljati o prekidu i o njemu i bit će ti grozno.

Problemi u vezi Ponašanja koja sa sigurnošću otkrivaju da će par prekinuti: Kada uočiš ova 4 – kraj stiže

7.Redovito se napijaš
Jedan od pogrešnih načina za nositi se s prekidom je ubijati se u konzumaciji alkohola. Alkohol neće riješiti niti jedan problem pa tako ni ovaj. Možda će ti pomoći da na tren zaboraviš, ali to će trajati kratko i onda ćeš se kasnije opet osjećati jednako grozno.

8.Tražiš bivšeg da se vidite samo još jednom
Nemoj. Ovo nikada nije dobra ideja. Ili će te odbiti i osjećat ćeš se užasno ili ćete se vidjeti i neće proći kako si zamišljala i opet ćeš se osjećati užasno.

9.Odbijaš prihvatiti da je gotovo i praviš se da ste na pauzi
Ako se prekid dogodio i izričito je rečeno da ste prekinuli, onda to trebaš prihvatiti. Praviti se da je to na par mjeseci i da ste zapravo na pauzi je zavaravanja sebe i kada prođe tih nekoliko mjeseci, bit će ti još gore jer si si davala lažnu nadu.

10.Smišljaš načine kako ga vratiti
Mučiš samu sebe. Nemoj sada o tome razmišljati. Nemoj si davati lažnu nadu ni na ovaj ni na bilo koji drugi način, jer upravo to radiš – daješ si lažnu nadu. Moraš prihvatiti da je gotovo, koliko god to bilo teško. To je zapravo najlakši način kako preboljeti prekid.
 

Prekid Slomljeno srce Što sada kako ublažiti prekid kako preboljeti prekid greške kod prekida veze otežati prekid prekid još više boli

Još vijesti