Prekid veze

Iako bi se najradije zatvorila u sobu na par tjedana i samo plakala ili pojela svu čokoladu koja postoji u kući, to ne bi trebala raditi. Postoji 6 stvari koje svi volimo raditi nakon prekida veze, ali ne bi trebali, jer ne pomažu, samo otežavaju stvari.

 

Prekidi su grozni, tužni, zbunjujući, trenuci koje najradije ne bismo nikada iskusili, ali svima  se događaju. Kada nam je slomljeno srce, većina će nas imati naviku donositi ne baš najbolje odluke. Tada će nam se to činiti kao dobre odluke jer na trenutak nećemo misliti na bivšu ljubav ili ćemo se osjećati lakše jer puštamo emocije, ali kada prođe neko vrijeme, shvatimo i sami da smo bili glupi. Prekidi su užas, ali nikada, baš nikada, ne bi trebala raditi ovih 6 stvari u takvim situacijama. One će zapravo samo pogoršati sve. Većinu ovih nažalost ipak redovito radimo. Nakon sljedećeg prekida budi pametnija i izbjegni ovih 6 greški.

1.Pokušati ostati u kontaktu s bivšim
Ne, ne i jednostavno ne. Iako se u tom trenutku čini kao manje bolna opcija da ostanete u kontaktu jer ipak je teško odrezati iz života nekoga s kime se čuješ svaki dan i koga često vidiš, ali ostajanje u kontaktu neće ti pomoći. Zbog toga će ti trebati još dulje da preboliš bivšu ljubav. Neki će se i potajno nadati da će uspjeti bivšem promijeniti mišljenje ili da će se nakon nekog vremena stvari same od sebe vratiti na staro. Spojler: u 99% slučajeva to se neće dogoditi. Postoje situacije kada je nemoguće izbjegavati bivšeg jer se družite s istim ljudima ili idete na ista mjesta, ali za početak, trebala bi držati distancu što je više moguće. Treba proći vrijeme, preboljeti slomljeno srce i tek onda možeš razmišljati o tome da pokušate biti prijatelji.

2.Predugo si u fazi žaljenja
Mjeseci mogu proći, ali tebi se i dalje neće izlaziti, družiti s ljudima i raditi normalne stvari koje si i prije radila, no to si ne bi smjela dozvoliti. U redu je uzeti si neki kratki period vremena kada ćeš se zatvoriti u sobu, slušati Adele, gledati ljubavne filmove, jesti sladolede i čokolade, ali nemoj da to traje mjesecima. Svaka veza je drugačija, a ovisno o tome koliko je trajala i koliko si luda za tom osobom, ovisi koliko će trajati tvoja faza žaljenja. Nema pravila koje određuje koji je vremenski rok u redu, ali neko razdoblje koje se preporučuje je mjesec dana. Nakon toga je vrijeme da se trgneš i nastaviš dalje. Za početak polako, ali bitno je krenuti.

3.Radiš ludosti koje nisu tipične za tebe
Netko ti je slomio srce i sada imaš potrebu napraviti sve što si propustila dok ste bili zajedno ili samo želiš raditi lude stvari – jer jednostavno možeš. Ne bi trebala. Pogotovo danas kada imamo potrebu sve staviti na društvene mreže. Možda nećeš ti staviti, ali može netko drugi iz tvoje ekipe. I to će te onda progoniti i kasnije. Pretjerati s bilo čime nije zdravo, iako to možda sada želiš napraviti. Misliš da ćeš se osjećati bolje ako se razbacaš na nekom web shopu? Ili ako se spetljaš sa svakim likom kojeg upoznaš vani? Objaviš neku skandaloznu fotku na Instagramu? Na kratko i hoćeš, ali onda više nećeš, a posljedice će ostati.

4.Skačeš odmah u novu vezu
Želiš popuniti prazninu koju je bivši ostavio, razumljivo, i misliš da će ti biti bolje ako se odmah kreneš viđati s nekim novom. Ali hoće li? Samo zato što se bojiš biti sama ili želiš vrijeme posvetiti nekome drugome da ne misliš na bivšeg nije dobar razlog za uskočiti odmah u vezu. Ta veza neće završiti dobro i netko će na kraju ostati povrijeđen.

5.Ili druga krajnost: odustaješ od veza zauvijek
Mislila si da ćete ti i on ostati zauvijek zajedno, da je onaj pravi – i onda ste prekinuli. I što sada? Neki će početi misliti da nikada neće naći nekoga novog, nekoga tko će biti dovoljno dobar kao što je bio taj bivši ili da je njih nemoguće voljeti. To su razmišljanja kakva moraš istjerati iz glave. Istina je da ne postoji jedna savršena osoba na svijetu baš za tebe, ima ih više, a nećeš tu drugu osobu nikada naći ako ćeš negativno razmišljati. Kada nas netko ostavi to može biti pogubno za naše samopouzdanje, ali zato su tu prijatelji koje trebaš slušati kada ti kažu da će sve biti dobro, da nisi ružna niti dosadna osoba, samo je bivši kreten jer to nije vidio i cijenio.

6.Pričaš loše o bivšem
Jedan od načina za nositi se s prekidom koji puno ljudi voli je da krenu pričati loše o bivšem kada im se god ukaže prilika. Ovako ćeš u svojoj glavi opravdati to što te ostavio ili zašto si ti ostavila njega. Iako će ti to odvratiti misli od slomljenog srca, nećeš se osjećati bolje. Nećeš ga zbog toga lakše preboljeti. Ovo nije lijepo niti korisno ponašanje i nema potrebe da pričaš loše o njemu, pogotovo širiti laži. Radije se koncentriraj na sebe i na to da nastaviš dalje na način koji ne uključuje ništa što ima veze s njim.

veza ljubav Prekid Slomljeno srce ne raditi

Još vijesti