Problemi u vezi

Kako prepoznati sprema li se nekom par kraj i krah veze? Lako! Samo trebaš gledati njihovo ponašanje jedno prema drugome. Stručnjak za veze otkriva da postoje 4 ponašanja koja s 90% sigurnosti znače kraj.

Nekada veza nema budućnosti i to se jasno vidi. Svi lako prepoznamo neka ponašanja koja nagovještaju da je kraj blizu. Ipak, nekada ako to oboje žele, veza se može spasiti. Samo se treba malo potruditi. U ovom slučaju, spasa nema. Stručnjak za veze John Gottman je za Yahoo otkrio da postoje 4 tipa ponašanja koja pokazuju da je između nekoga gotova veza i samo je pitanje trenutka kada će to biti i službeno. Kada se više njih ili sva ova ponašanja mogu pronaći u jednoj vezi, zapravo se radi o priličnom toksičnom odnosu koji nikako nema šanse opstati ukoliko se oboje ne promijene – a češće to ipak neće biti slučaj. Evo koja su to ponašanja po stručnjaku znak da kraj dolazi.

1.Toksične kritike
Svi nekada kritiziramo partnera, ali nikada to nije iz zle namjere ili zato da ga povrijedimo ili osramotimo pred drugima. Konstantno optuživanje i kritiziranje partnera zbog nečega nikako nije dobar znak. Pogotovo kada se daju kritike u smislu „Ti nikada…..“ ili „Ti uvijek….“. Riječi „nikada“ i „uvijek“ su posebno opasne u ovom smislu jer pokazuju da je ta osoba već dugo nezadovoljna i da ne želi ni da se ti problemi riješe. Ovakve rečenice nisu konstruktivne kritike, već kritike kojima je namjera nekoga baš povrijediti.

2.Međusobno optuživanje bez kraja
Stalno jedno drugo optužujete za nešto, ali nikada niti jedno ne preuzima odgovornost za svoje radnje. Problematično! Optužbe nikada neće doći iz čistog mira, a ako se o takvim stvarima ne priča i ako nitko ne preuzima odgovornost za svoja djela, sve će se samo nakupljati i nakupljati dok netko ne pukne. Razgovor je u vezi jako bitan, a ovakvo ponašanje pokazuje da ga nema.

Zaljubljeni par Dokaz ljubavi: 10 stvari koje dečko koji te voli neće nikada napraviti

3.Svađe traju više od nekoliko dana
Svi se u vezi posvađaju. Pitanje je samo kako će ta svađa i pomirenje nakon nje izgledati. Durenje, ghostanje i svađe koje traju danima i danima nisu dobar znak. Tako svađe samo postaju sve veće i sve gore. Puno se brže i lakše mogu srediti komunikacijom. Ovo je još jedan problem u vezi koji dolazi iz nedostatka komunikacije. Nažalost, može biti i znak za kraj veze. Kada svađe postaju sve gore i češće i traju dulje…

4.Otvoreno nepoštivanje
Kolutanje očima, ismijavanje partnera, sarkazam, otvoreno spominjanje što ti se sve ne sviđa na njemu, prekidanje kada nešto govori…ima hrpa ponašanja koja otvoreno pokazuju nepoštovanje, a ovo su samo neka. Niti jednom od tih ponašanja nije mjesto u vezi. Sigurno se tako nećeš ponašati prema nekome do koga ti je stalo. Kada ti nije problem ovako se ponašati, onda ti više nije niti stalo do te osobe. Ima li onda uopće veza smisla?

Dečko i cura Djetinjasta ponašanja kojima nije mjesto u vezi – s ovih 9 ćeš otjerati dečka od sebe

vezo dečko kraj veze Prekid znakovi da stiže prekid ponašanja otkrivaju da će doći do prekida ljubav

Još vijesti